Selçuk Geçer sakın yatırmayın diyerek duyurdu! Parasını ona yatıran ah vah edecek

Ekonomist Selçuk Geçer, TÜİK enflasyon verilerine dayanarak dolar yatırımcılarını üzebilecek açıklamalarda bulundu. Milyonlarca yatırımcı, finansal tasarruflarını değerlendirmek için farklı yatırım akışlarını tercih ediyor.

Selçuk Geçer sakın yatırmayın diyerek duyurdu! Parasını ona yatıran ah vah edecek

Dolar ve altın son dönemde TL'den daha popüler hale geldi. Ekonomist Selçuk Geçer ise, dolar yatırımcıları için kötü haber vererek, dolar seviyesiyle birlikte TÜİK enflasyon verilerine dayanarak yatırımcıların zor durumunu anlattı.

Selçuk Geçer, konuyla ilgili açıklamasında "Türkiye, Avrupa ve Amerika'daki tüm istatistik kuruluşlarının ve uluslararası istatistik kuruluşlarının dikkatini çekti. Türkiye'de enflasyon verilerine kimse inanmıyor. Bu nedenle Türkiye'ye para getirmiyorlar ve yabancı verilere güvenmiyorlar. Değişim seviyesi 31.90 ile 32'yi gösteriyoruz; burada tutuyoruz. Bunun bedelini halk ödeyecek." diye konuştu.

Selçuk Geçer sakın yatırmayın diyerek duyurdu

Piyasada fiyatların enflasyonla ters orantılı olduğunu belirten Selçuk geçer, şöyle konuştu:

“Her şeye rağmen düşük enflasyon göstereceğiz, yükselme eğilimindeki fiyatlara rağmen de düşük enflasyon göstemeye devam edilecek. Emeklilere ve kamu çalışanlarına hak ettiklerinden daha az ücret ödemeye devam edilecek. Bunu mu söylüyorsunuz bizlere? Buna devam edeceğinize inanıyor musunuz?”