SED Kapsamında Çocuklara 1082 TL Destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptğı açıklamada SED kapsamında çocuklara sağlanan destek miktarlarına zam geldiğini söyledi.

SED Kapsamında Çocuklara 1082 TL Destek

Çocuklara yardım parası 1082 TL'ye çıktı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada 144 binden fazla çocuğa 155 milyon TL 'lik destek ödemesi sağlandığını söyledi. 

Evde bakım, engelli ve 65 yaş maaşlarına zam yapıldığını söyleyen Bakan Selçuk, Temmuz ayı ile birlikte memur maaşının artması sonrası maaş katsayılarının güncellendiğini ve diğer ödemelerin de arttığını söyledi.

Çocuklar için yapılan destek ödemelerine değinen Bakan Selçuk, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ekonomik nedenlerle kurum bakımına bırakılmaması için önce aileleri ve yakınlarının yanında kalmasını destekliyoruz” diyen Bakan Selçuk, “Bu kapsamda aylık 144 bin çocuğumuz için 155 milyon TL Sosyal Ekonomik Destek (SED) sağlıyoruz” dedi. 

1082 TL OLDU

Ailesinin yanında bakımı yapılan çocukların akranları ile aynı şartlara sahip olması için verilen Sosyal Ekonomik Destek hizmetinde çocuk basında daha önce 1023 TL 'lik ödeme yapılıyordu. Bu ödeme Temmuz ayı itibarıyla 1082 TL'ye çıktı. 

Bakan Selçuk açıklamasının devamında,  koruyucu ailelere de çocuk başına yapılan ödemede miktarın 1.485 TL’den 1.687 TL’ye çıkarıldığının bilgisini paylaştı.

İhtiyaçları doğrultusunda uygulanan sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve ailelerin desteklendiğini vurgulayan Bakan Selçuk, dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklendiğini kaydetti.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA