Seçime öncesi memura zam

Seçim tarihi yaklaşırken, memurlar da emeklilere verilen müjdeler gibi maaşlarına zam istiyor

Seçime öncesi memura zam

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere hazırlanırlanıyor. Seçim takvimi işlerken, topluma müjdeler gelmeye devam ediyor. En düşük emekli maaşına yapılan zam, bayram ikramilerinin 2 bin liraya çıkarılması ve son olarak elektriğe yapılan yüzde 15 lik zam müjdesi gelirken, memurlar hala maaşlarına zam yapılacak beklentisini taşıyor. 

Seçime öncesi memura zam

Çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışan memurlar ve memur sendikaları Nisan ayında maaşlarına en az yüzde 15 lik zam istiyor. Özellikle yıl başında asgari ücrete yapılan yüzde 55^lik zam oranının kendilerine verilmemesi ve "Temmuz ayında memur maaşlarına tekrar zam yapılacak ancak asgari ücrete yılda bir kez zam yapılıyor " tezinin temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak haberi sonrasında geçersiz olması sebebiyle memurlar zam isteklerini daha gür sesle dile getiriyor. 

Memura yılbaşında yüzde 30'lik zam verildi

Öte yandan yıl başında asgari ücrete yüzde 55 lik zam sonrasında, memurlar maaşlarına yüzde 30 zam yapılmış ve "memurlar Temmuz ayında da zam alıyor, ancak asgari ücretli yılda bir kez zam alıyor" diye açıklamalar yapılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde asgari ücrete de temmuz ayında zam sinyali verdi. Eğer durum böyle olursa, memur maaşları iyice asgari ücrete yaklaşmış olacak.