Seçimden Sonra Altın Fiyatları Ne Kadar Olacak? Uzmanlar Tahminlerde Bulundu!

14 Mayıs seçimleri yarın başlayacak. Seçimlere saatler kala altın fiyatlarının seçimden sonra nasıl olacağı merak konusu oluyor. Gram altın ne kadar? Seçimden sonra altın fiyatları ne kadar olacak?

Seçimden Sonra Altın Fiyatları Ne Kadar Olacak? Uzmanlar Tahminlerde Bulundu!

Seçimden Altın Fiyatları Nasıl Olacak?

Seçimden sonra altın fiyatlarının nasıl olacağı merak konusu olmakta. İslam Memiş, seçimden sonra altın fiyatlarının artacağını söyleyen uzmanlar arasında yer alıyor.

Memiş’e göre gram altın Temmuz ayında 1550 TL seviyesine ulaşacak. İslam Memiş'in önerilerine göre altın satmayı düşünenlerin Temmuz ayına kadar beklemesi gerekiyor.

alll.webp

Uzmanlar Altın Fiyatları Hakkında Görüşlerini Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: "Seçim sonrası döviz kurlarındaki rallinin tekrar gerçekleşeceği dedikoduları gerçeği yansıtmıyor. Dövizdeki ikili fiyatın oluşması dedikoduları güçlendirse de ralli olması söz konusu değil" dedi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, seçimden sonra ons altının yükselme ihtimalini beklediklerini dile getirdi.

all.webp

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının 1100 seviyesinde uzun süre kalmayacağını ifade etti. Memiş: ''1100 seviyesi düğün yapacak olanlara, altın borcu olanlara, altın yatırımı yapacak olanlara da bir fırsat olmuş olacak. 1100 seviyesinin altı çok kalıcı olmayabilir. O yüzden kısa vade için 1100 seviyesinin altını fırsata çevirmeli. 1200 - 1300 - 1400 rakamlarını yıl içerisinde bekliyor olacağım. Memiş'in ifadelerine göre; altın almak için 1100 seviyesinin altında alım yapılması daha yararlı olacaktır.

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı da altınla ilgili görüşlerini ifade etti. Çakmakçı: ''Biz altın fiyatlarında hiçbir şekilde düşüş beklemiyoruz. Gram altının seçim sonrası ve yıl sonunda 1500 ile 1800 olacağı kanaatindeyiz'' dedi.