Satılık Konut Fiyatlarını Fahiş Şekilde Arttıranlara Ceza Geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konutlarla ilgili geçen haftalarda önemli bir açıklama yaptı. Kabine toplantısından ardından konutta 3 destek paketini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi haberini de verdi.

Satılık Konut Fiyatlarını Fahiş Şekilde Arttıranlara Ceza Geliyor!

Cumhurbaşkanı'nın Açıklamasından Sonra Rekor Zamlar 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması daha  bitmemişken bir ilan sayfası üzerinden fiyatlar hemen yükseltilmeye başlandı. Ev satışı yapan kişiler ile emlakçılar evlerin fiyatlarına yüzde 10 ile yüzde 30 arasında artışlar yaptı.

Gelen zamlar büyük tepki çekti. Büyük tepki çeken zamlardan sonra art arda açıklamalar geldi. 


Fiyat Arttırımına Gidenlerin Sayısı 64 Bin

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yapmış ve 64 bin kişinin ev fiyatlarını yüzde 10 ile yüzde 30 arasında arttırdığını, faiz indiriminden önce fiyatları kaydettiklerini, faiz indirimi sonrası fiyatları arttıranları tespit ettiklerini dile getirdi.

Sözde konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında ev fiyatlarını arttıranlara yönelik "Ticaret Bakanlığı perakende ticaretin korunması hakkındaki kanuna göre fahiş fiyat artışı yapan üretici, tedarikçi, perakendeci şirkete 14 bin lira ile 140 bin lira arasında idari para cezası kesiyor" ifadelerine yer verildi. 

Bu durumun devam etmesi ve piyasanın bu nedenlerden dolayı bozulması halinde alakalı kişilere 2 milyon liraya  kadar para cezasının uygulanabileceği belirtildi.


Alakalı Kişilere Vergilendirme

Konutların fiyatlarını fahiş şekilde arttıranlara ve konut satan kişiler tapu harcı, gelir vergisi ve KDV yönünden denetlenip gerekli vergilendirmeler yapılacak.
Yapılan açıklamalarda, "Bu şahıslar internette ilan ettikleri fiyattan daha düşük bir bedelle tapudan satış yapmaları halinde iki bedel arasındaki farkın alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 2 si olmak üzere vergi cezalı olarak tapu harcı alınacak. Satış kazancının yüzde 15'i ile yüzde 40'ı arasında gelir vergisi istenilecek." ifadelerine yer verildi.
Yakın zamanda söz konusu düzenlemelerin yürülüğe gireceği belirtildi.