Sağlık Bakanı Koca: Tebirler ve Kısıtlamaların Etkisini Görmeyi Ümit Ediyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 6 Aralık koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından ilk değerlendirme geldi.

Sağlık Bakanı Koca: Tebirler ve Kısıtlamaların Etkisini Görmeyi Ümit Ediyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Aralık koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, ağır hasta sayısındaki artış hızının azalma eğiliminde olduğunu, hali hazırda hayata geçirilen kısıtleme ve tedbirlerin etkisinin görülmesini ümit ettiklerini söyledi. Tebdirlere uyumun herkes için insanı bir görev olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlama olmadığı günlerde de kalabalık ortamlardan uzak durma çağrısını sürdürdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün tespit edilen 6.093 yeni hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızı azalma eğiliminde. Tedbirler ve kısıtlamaların etkisini görmeyi ümit ediyoruz. Tedbirlere uymak hepimiz için insani bir görevdir. Kısıtlama olmadan da kalabalıklardan uzak durun http://covid19.saglik.gov.tr" ifadeleri görüldü.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Verilerini Duyurdu

6 Aralık koronavirüs tablosunun yayımlanmasıyla, Türkiye'de 30 bin 402 yeni vakanın tespit edildiği, 195 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği görülürken, ilgili tabloda 6 bin 93 yeni hasta görüldüğü kaydedildi. Türkiye'deki hasta sayısının açıklanan son verilerin ardından 539 bin 291'e yükseldiği gözlemlenirken, iyileşenlerin sayısı açıklanan son verilerle birlikte toplamda 431 bin 253 oldu. Ülkemizde koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı 14 bin 900 oldu.