Sadece 165 bin TL'ye müstakil ev satılıyor! Hem de 3+1, geniş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası prefabrik evlere destek verildiğini açıkladı. Prefabrik evlerin avantajları nelerdir? İşte ayrıntılar.

Sadece 165 bin TL'ye müstakil ev satılıyor! Hem de 3+1, geniş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 Şubat'ta yaşanan yüzyılın depremlerinin ardından ortaya çıkan prefabrik evlere belirli destekler veriyor.

ev

Ülkemizde ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşsa da giderek artan konut fiyatları ve kiralar pek çok kişi için hayal kırıklığı yaratıyor. Burada prefabrik evleri ucuz ve hızlı çözümler sunması nedeniyle öne çıkıyor.

PREFABRİK EVLERİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Prefabrik evlerin avantajları şu şekilde açıklanıyor: Betonarme evlere göre oldukça ucuz olan prefabrik evler, betonarme evin fiyatının üçte biri kadar maliyetlidir.

Prefabrik evler hızlı bir şekilde inşa edilebilir. Betonarme evlerin inşası aylar sürer, prefabrik evler ise sadece iki haftada tamamlanır.

Prefabrik evler depreme karşı daha dayanıklı olduğundan ve ağır malzemelerden yapılmadığından olası bir çökme durumunda can kaybı riski daha azdır.

Prefabrik evlerin bakım maliyetleri betonarme evlere göre daha düşüktür.

Prefabrik evler istenirse taşınabilir ancak betonarme evlerde bu mümkün değildir.

PREFABRİK EVLERE DEVLET DESTEK VERİYOR

Bazı durumlarda prefabrik ev yapmak isteyenlere devlet yardımcı olabiliyor. Konuyla ilgili verilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerekli koşulları sağlayan ailelere 300 bin liraya kadar maddi destek sağlıyor. Bu destekle prefabrik ev inşa etmenin maliyetleri önemli ölçüde azalacak.

100 metrekarelik 3 oda ve 1 salondan oluşan evin fiyatı 465 bin lira olarak açıklandı. Alınan destekle bu fiyat 165 bin liraya düşüyor. 465 bin TL'lik fiyata üretim ve montaj masrafları dahil, nakliye masrafları dahil değil.