Saadet Partisi Lideri Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, asgari ücret konusundaki teklifini açıkladı. Asgari ücretin en az yoksulluk sınırıyla eşitlenmesi gerektiğini söyleyen Temel Karamollaoğlu asgari ücretli çalışana en az 6 bin lira ödenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Saadet Partisi Lideri Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı!

Saadet Partisi Lideri Asgari Ücret Teklifini Açıkladı!

2020 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için ilk komisyon toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşmiş, Hükümet, Türk İş ve TİSK yetkililerinin katıldığı toplantının ardından herhangi bir ücret açıklanmamıştı. Asgari ücret tespit komisyonunun 2. toplantısı 10 Aralık'ta Türk-İş genel merkezinde gerçekleşecek.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaşam maliyeti konusunda ısrarlı olduklarını belirterek asgari ücretin 2020 yılı için en az 2 bin 578 lira olması gerektiğini söylemişti. Türk İş Genel Başkanı, "Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Yaşam maliyetinin altında hiçbir şey oturup konuşmayız." şeklinde konuşmuştu. CHP ve HDP'nin 3 bin lira asgari ücret çağrılarına Saadet Partisi liderinden 6 bin lira ile yanıt geldi. Asgari Ücretin belirleneceği tespit komisyonu çalışmalarının son toplantısı Aralık ayının son haftasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda gerçekleşecek. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA