Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Tanzim Satış Ekonomiyi Toparlamaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Tanzim Satış Ekonomiyi Toparlamaz

Konuşmasının başında hayatını kaybeden ünlü Ozan Arif'e ve helikopter kazasında şehit olan kahraman askerlerimiz ve İstanbul'da çöken binada hayatını kaybedenler için taziye açıklamasında bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, İstanbul'da çöken bina ile ilgili, "Gündemimize ülkece yaşadığımız bir başka acı hadise ile devam etmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta İstanbul Kartal’da bir binanın çökmesi sonucunda 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. Öncelikle bu faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Fakat burada bazı soruları sormamız gerektiğine inanıyorum.Tek bir binanın çökmesi sonucunda adeta bir seferberlik ilan edilmesine rağmen günlerce uğraşıldı. Bu aklımıza, olası bir büyük İstanbul depremine hazır mıyız değil miyiz sorusunu getirdi? Bir binada böylesine büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kalındıysa, Allah göstermesin, toplu bir sıkıntıda ne yapılacağına dair önlem planlarımız hazır mı merak ediyoruz?Bu durumdan endişeliyiz çünkü iktidar İstanbul’da 470 civarında deprem toplanma alanının 300’nü imara açıp gökdelenlerle rezidanslarla doldurdu." ifadelerini kullandı.  

VATANDAŞI SEBZE-MEYVE KUYRUKLARINA MAHKUM ETTİLER

Ekonomik gidişatın iyi olmadığını , devlet eliyle kurulan tanzim satış noktalarının sorunu çözemeyeceğini söyleyen Saadet Partisi Lideri, "İktidarın türlü yalan ve iftiralarla algı operasyonu yapmasının sebebi bugün açık bir şekilde ortadadır. Bu yapılanların en temel sebebi perişan olan ekonomidir.Ne diyor Sayın Cumhurbaşkanı bir merminin kaç para olduğundan haberiniz var mı? Sayın cumhurbaşkanı bilmeli ki bu millet sırtındaki ceketi satar, askerinin mermisini eksik etmez. Biz tarihimizde ilk defa terörle mücadele etmiyoruz. Fakat siz tarihimiz de ilk defa kötü gidişatın sorumluluğunu mermi fiyatlarına yüklüyorsunuz. Yapılanlar ortada tarımı mahveden, çiftçiye ayrılması gereken payın ancak 3’de 1’ni veren iktidar Tarım iflas edip, bütün ürünlere zam gelince 2 büyükşehirde tanzim satış noktaları kurdu! Yıllarca tüp ve gaz kuyruklarını anlatarak oy toplayan iktidar bugün bu milleti sebze ve meyve kuyruklarına mahkum etti." ifadelerini kullandı.

DEVLET ÖZELLEŞİYOR, ÖZEL DEVLETLEŞİYOR

Tarım ve ekonomi politikaları konusunda iktidara yönelik eleştirilerini devam ettiren Karamollaoğlu, "İktidar tanzim satış noktaları kurarak seçime kadar milleti rahatlatıp oy almanın hesabını yapıyor. Lakin herkes bilmeli ki bu iktidarın tarım ve ekonomi politikaları iflas etti. Kötü gidişatı bakkal dükkanı açarak durduramazlar. Bu iktidarın yapması gereken üretime dönüp, israfı engellemek. Lakin bu iktidarda ne üretim ne de tasarruf zihniyeti var.Biz fabrika açılması lazım dediğimizde dalga geçer bir üslupla devlet fabrika açmaz diyenler bugün gelinen noktada bakkal dükkanı açmak zorunda kaldılar. Bugün tank palet fabrikasını, şeker fabrikalarını satanlar bakkal dükkanı açmak zorunda kaldılar. Yarın da temizlik malzemesi, bakliyat dükkanları açmak zorunda kalacaklar. Adeta devlet özelleşiyor, özel devletleşiyor." şeklinde konuştu.