Rüzgar Tersine Esti Altında Rekor Geldi Yükseliş Devam Edecek Mi?

Altın fiyatları son bir haftada 90 doların üzerinde yükselerek 1.772 doları görürken gram altında da rekor seviyeler görüldü.

Rüzgar Tersine Esti Altında Rekor Geldi Yükseliş Devam Edecek Mi?

ABD enflasyon rakamlarının düşmesi ile beraber ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Aralık ayından itibaren faiz artış hızını düşüreceği beklentisi, altın fiyatlarını uçuşa geçirdi. Dolar, küresel piyasalarda zayıflarken, doların baskısından sıyrılan altın fiyatları yeni bir hız kazandı.

Haftalık Yükseliş 91 Dolar

Ons altın fiyatları, bir hafta içinde 91 dolarlık bir artış gösterdi. Haftaya 1.681 dolardan başlayan ons altın fiyatı, bugün itibariyle 1.772 doları gördü. Haftaya 1.000 lira seviyelerinde başlayan gram altın fiyatları ise 1.054 liraya kadar çıkmayı başardı.

1960’tan Beri En Uzun Kayıp

Altın fiyatları, Ekim ayında da art arda 7’nci ayda üst üste kayıp yaşamıştı. Bu kayıp serisi 1.960’ların sonundan beri en uzun soluklu kayıp olurken Kasım ayında bu rekora son verildi.

Altında Beklenti Ne Yönde

ABD Merkez Bankasının önümüzdeki aylarda faiz politikasını yavaşlatacağı beklentileri doların baskısını biraz kırarken konu ile ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Güçlü dolar ve yüksek faiz baskısı ortadan kalkınca altının kayıplarını hızlı geri alacağını bekliyorduk” dedi.

Gram Altın Yılsonunda 1.450 Lira Seviyelerini Görebilir

Bundan sonraki süreç için temkinli olunması uyarısında bulunan Yıldırımtürk, gelecek hafta açıklanacak ABD üretici enflasyonunun beklentilerin altında kalması sonrası ons altının 1.810 dolara seviyesini görebileceği, ancak daha sonra kar satışlarıyla 1.750 dolara kısa süreli geri çekilme olabileceğini belirtti.

Gram altın hakkında da rakam veren Yıldırımtürk, sene sonunda hem ons altındaki artış hem de döviz kurundaki artışlarla gram altının 1.450 lira seviyelerini görebileceğini belirtti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /