Rusya Ukrayna Savaşının Ekonomiye Etkisi Piyasalarda Durum Ne

Rusya’nın bu sabah saatlerinden itibaren Ukrayna’yı işgale başlaması tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik gelişmelere neden oluyor. Altın, dolar ve petrol yükselirken kripto para ve Borsa İstanbul’da düşüş ciddi seviyede.

Rusya Ukrayna Savaşının Ekonomiye Etkisi Piyasalarda Durum Ne

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatı Türkiye'de de piyasaları salladı. Dolar/TL 14,64'ü gördü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde düşüş gün içinde yüzde 9'u aştı.

Dün gece 13,80 civarında hareket eden dolar/TL’de bu sabah 14 seviyesi aşıldı ve 14,64 seviyesine kadar yükselen dolarda yükseliş yüzde 6’ya yaklaşırken, 14,30 seviyesine yeniden geriledi.

Dün gece 15,65 seviyelerinde olan euro/TL’de de bu sabah 16,56 seviyesi görüldü. Euro’da da gerileme başladı ve şuan için 15,95 seviyesinde işlem görüyor.

Şüphesiz en çok etkilenen varlıkların başında ise altın geliyor. Ons altının fiyatı 1.965 dolar seviyesinde seyrederken gram altın 917 liraya kadar çıkmıştı. Gram altında da geri çekilme yaşanmaya başladı ve şuan itibariyle 16.35 saatlerinde 901 lira seviyesinde işlem görüyor.

Güne yüzde 7,6’lık düşüşle başlayan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, saat 16.35 itibarıyla yüzde 8,79’a yakın ekside.

Brent Petrol ise 101,4 dolaylarında işlem görüyor.

Piyasalarda dolar, altın ve euro'da düşüşler devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığından Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası yurt içi piyasalarda yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, müdahale kapsamındaki gelişmelerin yakından izlendiği ve olası etkilerinin takip edildiği belirtilirken, "Yakın zamanda manipülatif söylemlere itimat ederek oldukça riskli pozisyonlar alan vatandaşlarımız önemli mali kayıplarla karşı karşıya kalmıştır. Vatandaşlarımızın TL ve TL cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesi ve riskli pozisyonlardan kaçınmaları önemli" ifadeleri kullanıldı

Bakanlıktan yapılan basın açıklaması