Rusya Krizi Piyasaları Sarstı Altın Petrol ve Gaz Yükselişte Kripto Çakıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'dan Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlıklarını tanımasının ardından buralara 'barış gücü' gönderme kararı ile ons altının fiyatı 1920 dolar direncine doğru hareketlendi. Doğalgaz güne artışla başlarken petrol fiyatları son 8 yılın zirvesinde

Rusya Krizi Piyasaları Sarstı Altın Petrol ve Gaz Yükselişte Kripto Çakıldı

Bu gelişmeyle birlikte piyasalarda risk iştahı azalırken, güvenli liman olarak görülen altına talep arttı. Hisse piyasaları ve kripto para birimlerinde sert düşüş görülürken, ons altın 8 ayın en yüksek seviyesini yeniledi.

Ons Altında Son Durum

Ons altın bugün erken saatlerde 1918 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda 1903 dolar seviyesinde.

Analistler, "Doğu Avrupa'da durumun gün içinde daha da kötüleşebileceği dikkate alındığında şu anda altında negatif olmak için çok az neden var. Dünya genelindeki stagflasyonist baskılar da değerli metale destek veriyor" değerlendirmesini yapıyor.

Ons altın fiyatının 1920 dolar direncini kırması halinde yeni hedefin 1940 dolar olacağı belirtiliyor.

Gram altın son iki ayın zirvesine çıktı

Gram altın 16.50 itibariyle 849 lira seviyesinde işlem görüyor. Gece yarısından sonraki saatlerde 854 lira seviyelerini görmüştü.

Çeyrek altının satış fiyatı 1390 lira

Petrol Son 8 Yılın Zirvesinde

Petrolün fiyatı, 8 yılın zirvesine çıktı. ICE'de nisan vadeli brent petrolün varil fiyatı 2014'ten bu yana ilk kez 99 dolar seviyesine yükseldi. Brent petrol şu dakikalarda 97.40 dolardan işlem görüyor.

Gaz Fiyatları da Yükseldi

Mart vadeli doğal gaz kontratları Türkiye saatiyle 16.34'de 79 euro seviyesinden işlem görüyor. Gaz fiyatlarındaki yükselişte Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalaması ve ABD ile AB'nin gelişmeleri kınayarak yaptırımlar konusunda adım atacağını duyurması etkili oldu.

Kripto Paralar Çakıldı

Lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 7, Ethereum da yüzde 8'e yakın kayıplar gördü.

Bu gelişme ile birlikte Hisse ve Kripto Para piyasaları kırmızıya dönmeye başladı. Başta ABD borsaları olmak üzere Asya borsalarında da kayıplar yaşandı.