Rus Ödeme Yöntemi Mir Kullanımından Çıkan Ülke Sayısı Artıyor

Rusya – Ukrayna krizi ile birlikte dünyada Rusya’ya gerçekleştirilen yaptırımlar son hız devam ediyor. Son günlerde ise ABD’nin Rus ödeme sistemleri arasında yer alan Mir’i kullanan devletlere yaptırım yapılacağını açıklamıştı.

Rus Ödeme Yöntemi Mir Kullanımından Çıkan Ülke Sayısı Artıyor

Bu açıklama ile birlikte son olarak Özbekistan sistemi kullanmaktan çıktıklarını belirtti.

Özbekistan hattında yapılan açıklamalar da; bankalar arasında gerçekleşen ödemelerde kullanılan sistemimiz UZCARD’ın 23 Eylül 2022 tarihi itibari ile durdurulduğunu belirtmek isteriz.

Açıklama içerisinde dikkat çeken noktanın UZCARD-Mir amblemli kartların Özbekistan’da kullanılmaya devam edileceği belirtildi. Ancak Ps Uzcard altyapısını çalışılacağı söyleniyor. Bu durumda Mir altyapısını kullanan ülke sayısında azalmaların devam edeceği söylentiler arasındadır.

Mir Ödeme Sistemi Nedir?
2015 yılı içerisinde Rusların yurt dışı seyahatlerinde rahat bir şekilde ödeme gerçekleştirilmesi için tasarlanan bir sistemdi. Bu sistem içerisinde çok az ülke yer alıyordu. Türkiye ile birlikte Belarus’un bu ülkeler arasında yer aldığı biliniyordu. Ülkemizde ise Denizbank ile birlikte İşbankasının bu sistemi askıya aldıkları açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kullanım noktasında nasıl bir yol izleneceğinin önümüzdeki günlerde belli olacağını belirtti.