Restoran ve Kafeler Londra Formülüyle Açılacak İddiası

17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanmanın ardından nasıl bir yol haritası çizileceği henüz netleşmese de, Tam kapanmanın devam etmeyeceği yönündeki görüşler ağırlıklı... Peki 17 Mayıs'ın ardından kademeli açılma yapılırsa Restoran ve Kafelerle ilgili nasıl bir tedbir alınacak?

Restoran ve Kafeler Londra Formülüyle Açılacak İddiası

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı köşe yazısında restoran ve kafelerin Londra formülüyle açılacağını iddia etmiş, Zeyrek'in köşe yazısındakine benzer açıklamalar da uzmanlardan gelmeye başlamıştı. Uzmanlar, tam açılmanın 17 Mayıs'tan sonra zor olduğunu vurgularken, önceliklerin belirleneceği ve tedbirlerin sürdürülerek ekonominin de çarklarının döndürebileceği bir sürecin başlatılacağı yönünde görüş bildiriyor. Zeyrek, geçtiğimiz gün kaleme aldığı yazıda restoran ve kafelerle ilgili, " 17 Mayıs'tan itibaren restoran ve kafeler Londra formülüyle açılacak. Yani sadece açık hava bölümleri olacak. Peki açık alanı olmayan restoranlar ne yapacak? Hükümet, yerel yönetimlere açık alanı olmayan kafe ve lokantalara kapı önüne masa konulması konusunda kolaylık sağlanması yönünde telkinde bulunacak." ifadelerini kullanmıştı.

Son karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından belli olacak. Erdoğan'ın yeni kararları kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.