Resmi Açıklama Geldi! Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Taşımaya Zam

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, artan maliyetlerden dolayı toplu taşıma ücretlerine zam kararı alındığı bildirildi.

Resmi Açıklama Geldi! Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Taşımaya Zam

Zamla birlikte, abonman kart kullanan öğrenciler şehir içi seyahatlerini 160 binişe sahip 100 liralık kartlarla yapacaklar. Daha önce fiyatlandırma 90 TL üzerinden geçerliydi.

Zamlı toplu taşıma ücretleriyle ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş "Bursa’da göreve gelir gelmez toplu ulaşımda iki kez indirim yaptık. Birinde yüzde 4 ile 10, diğerinde de yüzde 10 ile 17 olmak üzere toplamda yüzde 18’i bulan indirim yapmıştık. Ancak 2016 yılından bu yana akaryakıt, işçilik gibi maliyetler yüzde 57 artmış. Küçük bir zam yapacağız. UKOME’de görüşüldü. Sinyalizasyon optimizasyondan ümitliyim. Taşınacak yolcuyu 287 binden 460 bine çıkacağız. Yapacağımız zam çok yüksek olmayacak." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında toplu taşıma ücret zammıyla ilgili 'Güncelleme' başlığı altında yapılan duyuruda, 2016 yılından bu yana zam yapılmadığı belirtildi.