Renault’un CEO’su Matrah Düzenlemesine İsyan Etti: "1 Aralıkı Beklemek Doğru Değil"

Otomobillerde uygulanacak matah düzenlemesinin 1 Aralık tarihinde başlayacak olması sektörü rahatsız etti. Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu matrah düzenlemesinin alım satımı tamamen durdurduğunu 1 Aralık tarihinin beklenmesinin hoş olmadığını açıkladı.

Renault’un CEO’su Matrah Düzenlemesine İsyan Etti: "1 Aralıkı Beklemek Doğru Değil"

Araç alacak vatandaşlar matrah düzenlemesi haberiyle araç alımını erteleyip alımları Aralık ayına erteledi. Hal böyle olurken araç piyasası bir anda durdu. Alınan bu kararla ilgili sektörden de açıklamalar geldi.

Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu otomobilde gerçekleşmesi beklenen matrah düzenlemesi hakkında konuştu.

Bloomberg HT yayınına katılan Doğu, sektörde alım satımların durduğunu, düzenlemenin uygulanması için 1 Aralık tarihinin beklenmesinin pek hoş olmadığını söyledi.

Doğu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Biz de basından takip ediyoruz. Bu işin hemen yapılmayıp, 1 Aralık’a kadar beklenmesi pek hoş olmadı. Çünkü bütün sektör durmuş durumda. Kimse ne birinci ne de ikinci elde araba alıp satıyor. Düzenleme olumlu bir hareket, Türkiye’de otomobil üzerinde vergiler çok yüksek bunların kademeli olarak düşürülmesi gerekir. Ülkemizde bin kişiye 160 araba düşüyor bunun da 40 tanesi 20 yaş üzerinde. Nüfusumuzun yarısının 30 yaş altında olduğunu düşünürsek, Türkiye’de otomobil bir ihtiyaç. Bu şartlar altında halkımız otomobile erişimde sıkıntı çekiyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /