Rekor Sonrası Gram Altın Düşüşe Geçti (Düşecek mi Yükselecek mi?)

Son dakika haberi: Gram altında görülen rekor seviye sonrası altın fiyatları düşmeye başladı. İşte altın fiyatlarında son durum ve tahmin.

Rekor Sonrası Gram Altın Düşüşe Geçti (Düşecek mi Yükselecek mi?)

Son dakika : Altın fiyatları düşüşe geçti.

Son 1 haftada rekor düzeye kadar gelen gram altın düşüşe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre rekor seviyelere kadar gelen gram altın akşam saatlerinde düşüşe geçti. 

ONS FİYATI REKORDAN DÖNDÜ

1800 dolar seviyesinin üzerine çıkarak son dönemlerin rekorunu kıran altının ons fiyatı düşüşe geçti. Gündüz saatlerinde 1807 dolar seviyesinde seyreden altının ons fiyatı akşam saatlerinde düşüşe geçti. Edinilen son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı 1799 dolar seviyesine geriledi.

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ

Gündüz saatlerinde 400 TL seviyesinde olan gram altın kısa süre içinde düşüşe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 396 TL seviyesine geriledi.

ABD'de virüs salgını, günlük vaka sayısının ilk kez 60,000 seviyesini aşması ve Florida ve Kaliforniya'da hayatını kaybedenlerin sayısının rekor seviyelere tırmanması ile birlikte azalma işaretleri göstermiyor. Asya piyasalarında işlem gören hisse senetleri, pandeminin ekonomik etkilerine ilişkin endişelere bağlı olarak düşen ABD hisse senetlerinin izleyerek aşağı yönde hareket etti.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., hazırladığı notta, "Yatırımcılar, fiyatların baskı altında kaldığını gördükleri 1,800 dolar seviyesinin üzerine çıkılmasının ardından kârlarını realize etti. ABD dolarındaki yükseliş de piyasa beklentileri üzerinde baskı oluşturdu," dedi ve "Halen Kovid-19 vakalarından dolayı artan makroekonomik riskler ve bol likiditeden dolayı düşüşler sınırlı kalıyor" şeklinde görüş bildirdi.

DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar kuru ise 6,86 TL seviyesinde.