Rekor Sonrası Altın Fiyatları Düşmeye Başladı-İşte En Son Fiyatlar ve Tahminler

Son dakika haberi. Piyasalarda alın son dönemlerde en hareketli yatırım aracı oldu. Kısa süre içinde ciddi bir yükseliş gösteren altın fiyatlarında bugün düşüş başladı. Tarihi rekor seviyesine kadar tırmanan altında düşüş başladı.

Rekor Sonrası Altın Fiyatları Düşmeye Başladı-İşte En Son Fiyatlar ve Tahminler

Altın fiyatları düşüşe geçti.

Önceki gün rekor seviyeye kadar yükselen altın fiyatlarında bugün düşüş başladı. Gece saatlerinde 444 TL seviyesine kadar çıkan gram altın , sabah saatlerinde düşüşe geçti ve bayram tatiline 7 TL 'lik kayıpla girdi. 

ONS FİYATINDA SON DURUM

Altında ons fiyatı yükseliş sonrası düşüşe geçti. Dün 1970 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı bugün 1950 dolar seviyesine geriledi. 

İşte altının ons fiyatında yaşanan değişim grafiği:

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ

Altının ons fiyatında yaşanan düşüşle birlikte gram altında da düşüş başladı. Gece saatlerinde 444 TL seviyesine kadar yükselen gram altın , sabah saatlerinden bu yana 7 TL değer kazandı ve 437 TL seviyesine kadar geriledi. İşte altın fiyatlarında yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK ALTIN

Piyasalardan alınan verilere göre çeyrek altın 705 TL 'ye alınıp 710 TL 'ye satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını fiyatı 2911 TL.

Yarım altın 1423 TL.

Tam altın 2845 TL oldu.

22 ayar bilezik gram fiyatı 404 TL.

ALTIN YORUMLARI TAHMİNLERİ

Altın bu yıl, pandeminin zayıf dolar ve düşük faiz ortamında güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırmasının desteği ile yüzde 30 yükseldi. 

GOLDMAN SACHS : 2300 DOLAR

Goldman Sachs Group Inc. tarafından yayımlanan duyuruda altının "nihai merci" para birimi olduğunu kaydetti ve fiyatların 2,300 dolara yükselebileceği tahmininde bulundu

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya ise altın fiyatları ile ilgili yayımladığı tahmininde şu ifadeleri kullandı:

"Altın, Fed'in teşviklerin sürdürüleceği taahhüdünde bulunmasının ardından yükselmeye devam etmeli," dedi ve "Fed'in desteği devam edecek, ancak eğer Kongre yeni teşvik paketinin büyüklüğünü ve zamanlamasını kısarsa, altın 2,000 dolar seviyesini kırmadan önce konsolide olabilir"

DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar kuru ise 6.97 TL seviyesinde seyrediyor.