Rekabet Kurumu Duyurdu: 23 Zincir Marketin Sözlü Savunması Alınacak

Koronavirüs sürecinde sık sık gündeme gelen gıda fiyatlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Rekabet Kurumu, 23 zincir marketin sözlü savunmasının alınacağını açıkladı.

Rekabet Kurumu Duyurdu: 23 Zincir Marketin Sözlü Savunması Alınacak

Perakende gıda ticareti ile uğraşan zincir marketlerin su ile yaş meyve ve sebzelerin satış fiyatı belirlerken ihlal edip etmediklerine yönelik tespit için soruşturma başlatıldığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindiği, firmaların 24 Haziran'da sözlü savunmalarının alınacğaı kaydedildi.

Rekabet Kurumu'nun resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede şu ifadeler görüldü:

Perakende gıda ticareti ile iştigal eden zincir marketlerin su ile yaş meyve ve sebzelerin perakende satış fiyatlarını belirlerken 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 24 Haziran 2020 tarihinde saat 10:00’da yapılacak. Toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 15 Haziran 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.