Rekabet Kurumu, 5 Firmaya 19 Milyon TL Ceza Kesti

Rekabet Kurumu, 5 firmaya toplamhda 19 milyon 629 bin TL idari para cezası kesti. Bu karar, rekabet kurumunun arasındaki internet sayfasında ilan edildi. Rekabet Kurumu tarafından yürütülmekte olan, Korkmaz Mutlak Eşyaları, Gençler ev Araç ve Gereçleri ve Punto Dayanıklı Tüketim Malları ile Miele Elektrikli Aletler ve Natura Gıda hakkındaki soruşturmalar, firmanın sunmuş olduğu uzlaşma kararının kabul edilmesi ile beraber sonlandırıldığı nokta uzlaşma neticesinde 5 firmaya toplamda 19 milyon 629 bin TL t

Rekabet Kurumu, 5 Firmaya 19 Milyon TL Ceza Kesti

Rekabet kurulunun dayanıklı tüketim malları ile alakalı 5 ayrı firmaya ilişkin sürdürmüş olduğu soruşturma, uzlaşma ile sonuç verdi. Kararabilir rekabet kurumunun resmini internet sayfası ile sosyal medya hesapları üzerinden peş peşe duyuruldu.


Karar Sonrası Ceza Verilen Firmalar

Natura Gıda’ya 5,4 milyon TL,
Miele’ye 1,1 milyon TL,
Diğer taraftan Gençler ev Araç ve Gereçleri Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi, Korkmaz Mutfak Eşyaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Punto Dayanıklı Tüketim Malları İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi’nin korunması hakkındaki kanunu aykırı davrandıkları da tespit edildikten sonra bu firmalara da yüksek rakamlarda idari para cezası kesildi.