Rapor Hazırlandı: Taşeron, Kıdem Tazminatı ve İşsizlik Cumhurbaşkanlığı'nda

Son dakika haberi: Beştepe 'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu toplantısında taşeron , TYP, geçici işçiler, mevsimlik işçiler, kıdem tazminatı ve işsizlik konusu oldu.

Rapor Hazırlandı: Taşeron, Kıdem Tazminatı ve İşsizlik Cumhurbaşkanlığı'nda

Son dakika haberi: TBMM 'de gündem kıdem tazminatı ve taşeron konusu olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu toplantısı geçtiğimiz gün düzenlendi. Düzenlenen toplantıda kadro alan ve alamayan taşeron işçilerin talepleri, kıdem tazminatları ve son dönemde artış gösteren işsizlik gibi çalışma hayatını ilgilendiren güncel sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm önerileri ele alındı. 

Hürriyet 'ten Erdinç Çelikkan 'ın bugün kaleme aldığı yazısında; Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu, Kurulun  Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin 'in başkanlığında Beştepe ’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde toplandı. Düzenlenen toplantıya Sosyal Politikalar Kurulu üyelerinin yanı sıra sendika temsilcileri de katılım gösterdi.

Düzenlenen toplantıda, başta Kamu İktisadi Teşebbüsleri olmak üzere taşeron işçilere yönelik sorunlar,  son dönemlerde adeta yılan hikayesine dönen kıdem tazminatı meselesi, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik alınacak , alınması gereken tedbirler, sendikalardan istifa konuları masaya yatırıldı.

TYP VE GEÇİCİ -- MEVSİMLİK İŞÇİLER

TÜİK tarafından geçtiğimiz ayın 15 'inde açıklanan son işsizlik rakamlarının ve istihdam seferberliği kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarıyla ilgili bir değerlendirme de yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin 'in başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirmeler yapıldı ve uzun süren toplantının ardından bir rapor hazırlandı. Hazırlanan raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a sunulacağı belirtildi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, sendika temsilcileriyle yaptığı toplantıda, kıdem tazminatıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu ve  “Hiç kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Bu konuda mutabakat esastır. Aile Bakanı ile oturup tüm boyutlarıyla değerlendirip, istişareyle karar vereceksiniz. Tüm tarafların mutabakatını dikkate alacağız. İşçi, işveren ve hükümet mutabakata varacak bu konuyu çözeceğiz” açıklamalarında bulundu.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN