Ramazan'da Ailelere Yeni Müjde: 5.330 TL Sosyal Ekonomik Destek!

Ramazan ayı, ailelere yönelik sosyal ekonomik destek ödemelerinin artırıldığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamalarına göre, bu ay içerisinde yapılan ödemelerde özellikle Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri 5.330 TL'ye yükseltilmiştir.

Ramazan'da Ailelere Yeni Müjde: 5.330 TL Sosyal Ekonomik Destek!

Ailelere Yönelik Destek Artırıldı

Bakan Göktaş, açıklamalarında sadece çocuk başı yapılan ödemelerin artırılmadığını, aynı zamanda koruyucu ailelere yönelik desteklerin de artırıldığını vurguladı. Koruyucu ailelere yönelik ödemelerin aylık ortalamasının 5.705 TL'den 8.895 TL'ye yükseltildiği belirtilmektedir.

SED Yardımı Başvuruları

SED yardımı başvuruları için e-Devlet kapısı üzerinden başvuruların yapılabileceği bilgisi verildi. Başvuruların incelenmesi ve değerlendirmesi sonucunda karar verileceği belirtilirken, bu yardımdan yararlanacak ailelerin belirli şartları yerine getirmesi gerektiği ifade edildi.

Başvuru şartları arasında bakım tedbiri kararı alınarak sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya muhtaç duruma düşebilecek çocuklar ve iş veya meslek edinme kurslarına devam eden gençler bulunmaktadır