Ramazan Öncesi İhtiyaç Sahiplerine Gıda Kolisi Verilecek: Başvurular Başladı

Son dakika haberi: Ramazan ayından önce ihtiyaç sahiplerine gıda yardımları yapılacağı açıklandı. Devlet , belediyeler ve vakıflar tarafından verilen yardımlar için detaylar yazımızda.

Ramazan Öncesi İhtiyaç Sahiplerine Gıda Kolisi Verilecek: Başvurular Başladı

Son dakika : Ramazanda ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılacak.

Ramazan ayına günler kaldı. Ramazana kısa süre kala vatandaşların en çok araştırdığı konu ramazan gıda paketi başvurusu oldu. Son gıda zamları ile birlikte temel ihtiyaç ürünlerinde de fiyatlar ciddi oranda arttı. Yağ, yumurta, bakliyat ve diğer ürünlere gelen fahiş zamlar sonrası vatandaşlar, Ramazan ayını nasıl geçireceklerini düşünürken devletin ve belediyeler ile derneklerin yardımları için başvurular alınmaya başladı.

Ramazan ayında gıda paketi yardımı almak isteyen vatandaşların durumlarını şimdiden devlete ve belediyelere bildirmesi gerekmektedir. Yapacağınız bildirim sonrası inceleme yapılacak ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere ramazan ayında gıda yardımı yapılacak. 

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda yardımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde  olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır."

Bu yardım kimlere verilecek: İşte cevabı "3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler "

Bu yardıma başvuru yapmak için il ve ilçede bulunan SYDV'ye kimlik kartınızla başvuru yapabilirsiniz.

BELEDİYELER YARDIM VERİYOR

Türkiye genelinde belediyeler vatandaşlara gıda yardımları yapıyor. Gıda yardımı ihtiyaç sahiplerine yapılırken başvuru için belediyelerin resmi internet sayfasından ya da belediyelerden yapılacak. 

VAKIFLAR VE DERNEKLER YARDIM YAPIYOR

İHH, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay ve diğer vakıflar ile dernekler Ramazan ayından önce vatandaşlara gıda yardımları yapıyor. Bunlara başvuru için bölge müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz.

DİĞER İLLER İÇİN DUYURU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN