Rakam Verdi ve Altının Dip Yapacağı Tarihi Paylaştı

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın için rakam verdi ve bu tarihe dikkat dedi.

Rakam Verdi ve Altının Dip Yapacağı Tarihi Paylaştı

Merkez Bankasının dün açıkladığı faiz kararı sonrası piyasalarda düşüş yaşanmadı hatta ufak ufak yükselişlerde devam ediyor. Yaptığı yerinde tahminlerle yatırımcıların en çok takip ettiği ekonomistlerden olan İslam Memiş, faiz kararı sonrası yeni tahminlerde bulundu ve altının düşeceğini söyledi.

Yatırımlarını TL’ye çevirdiğini açıklayan Memiş, altın için yeni rakamları dile getirdi.

Gram Altın 950’yi Görebilir

İslam Memiş’in altın ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde;

''Kısa vadede gram altın maksimum 1 ay, ben 1000 lirası seviyesinin üstünü kısa vade için gram atın alımını yatırımcısına tavsiye etmiyorum ama bunu neyi öngörerek söylüyorum: Yukarıda 1050 lira seviyesini öngörerek. Serbest piyasalarda 1040 lira görüldü"

Doların TL'de öngördüğüm düşüş nedeniyle 1 ay içinde gram altın TL'de 950 lira ile 1000 lira arasında bir dengelenme görebiliriz diyerek açıklama yapan Memiş, ''Önce 980'i görmek lazım sonra 950 seviyesini görmek lazım ama ben kısa vadede maksimum bir iki aylık süreç içinde 1000 lira seviyesinin üzerinde gram altın almam. 1000 lira seviyesinin altına sarkınca kademeli alırım. 990, 980, 970 vs... makas aralıklarını göz önünde bulundurmak lazım", dedi.

Yeni altın alacaklara da uyarılarda bulunan Memiş, Gram altın 950 lira seviyesine kadar değerlendirebilir. Ancak yine bundan sonraki süreçte destek seviyesi test edildikten sonra hızlı bir toparlanma bekliyorum. Bu sefer hedef 1200 lira seviyesi. Bunun nedeni ise ons altın olacaktır" açıklamasında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /