Rakam Verdi: Korkutan Dolar Kuru Tahmini

Son dakika haberi: Dolar kuru hakkında kritik bir tahmin yayımlandı. Avrasya Yatırım Stratejisi Evren Devrim Zelyut yaptığı açıklamada 2020 yılı dolar kuru tahminine ve dolardaki kritik seviyelere değindi.

Rakam Verdi: Korkutan Dolar Kuru Tahmini

Dolar kurunda korkutan tahmin.

Avrasya Yatırım Stratejisi Evren Devrim Zelyut önemli bir dolar kuru açıklamasında bulundu. Zelyut , video paylaşım platformu Youtube üzerinden paylaştığı videosunda dolar kuru için korkutan tahmini yayımladı. 

Zelyut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından geçtiğimiz gün açıklanan rekabetçi kur açıklamasına değindi ve dolar kurunun 5.90 üzerine çıkmasının tehlikeli olduğunu vurguladı. 

Zelyut yaptığı açıklamada, 3 vakte kadar dolar kurunda bir hareketlilik beklediğini söyledi. "Bakan Albayrak'ın 2019 yılı Değerlendirme toplantısında söylediği sözler çok önemli." diyerek konuşmasına başlayan Stratejist Evren Devrim Zelyut,  "Türkiye'nin kuru şu ya da bu demek bence doğru değil. Dolar kuru şu olacak diye hiçbir zaman demedim ve bundan sonra da asla söylemeyeceğim. Benim için önemli olan Türk Lirası'nın rekabetçi bir kur olmasıdır. Çünkü Türkiye üreten, ihracatçı, üretimi ile bölgesel ve küresel rakiplerine göre avantajlı bir ülke ise o zaman rekabetçi olması lazım"  ifadelerini kullandı.

Kısır döngünün ekonomiyi vuracağını ifade eden Zelyut, "Bakan beyin kur ile alakalı yapmış olduğu yorumlardan benim çıkarttığım anlamlar şunlar. Bir kere rekabetçi kur dediğiniz zaman ihracatı bize benzer rakip ülkelerden daha yüksek kur seviyesidir.  Yani Türk Lirası değer kaybedecek, dolar değer kazanacak, dolayısı ile de yabancı Türkiye'ye geldiği zaman elindeki para daha değerli olduğu için fazla alımda bulunacak. İhracatçı dışarıya daha fazla mal satabilecek.  Bu açıklamadaki olumlu taraf Bakan bey riskleri kabul etmiş. Olumsuz taraf ise kabul ettiğiniz riski ortadan kaldırmak için hangi önlemleri aldınız? Ne yazık ki böyle bir önlem yok ki bu da büyük bir risk oluşturuyor." dedi.

Dolara  olan talebin bu nedenle artacağını söyleyen Zelyut, talebin artması durumunda kurun da artacağını söyledi. 

Son açıklamaların ardından bir değerlendirme yapan Zelyut, kritik seviyenin 5.09 TL olduğunu söyledi.  Zelyut, dolar kuru bu seviyeyi geçerse 6,20 TL 'ye kadar yükselir dedi. Bu seviyeye direk çıkışın olmayacağını , zamanla yükselişin olacağını söyleyen Zelyut, Doların 6.20 TL 'yi geçmesi duurmunda 6,80 TL 'ye kadar da çıkabileceğini söyledi. 

İŞTE O VİDEO

MERKEZ BANKASI

Merkez Bankası tarafından yayımlanan beklenti anketinde, 2020 yıl sonu dolar beklentisinin 6.43 TL olduğuna yer verildi.

Peki sizce dolar ne kadar olur? Aşağıdaki yorum kısmından tahminlerinizi yazabilirsiniz.

Dolar kuru 5,94 TL seviyesinde seyrediyor.