PTT'den Verilen 672 TL Desteğe Zam Geldi-İşte Başvuru Şartları

PTT'den ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara verilen destek ödemesine zam geldi. Öte yandan destek ödemesini alan vatandaşlara elektrik faturası desteği de sağlanıyor. İşte başvuru şartları ve bilgileri.

PTT'den Verilen 672 TL Desteğe Zam Geldi-İşte Başvuru Şartları

PTT'den 672 TL'ye zam geldi.

65 yaş aylığı alan vatandaşlara zamlı maaşlar  Temmuz ayından itibaren yatmaya başladı. Temmuz ayında açıklanan enflasyon sonrası  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada daha mcne 672 TL seviyesinde olan 65 yaş aylığına zam geldiğini ve yeni dönemde maaşın 711.50 TL olduğunu söyledi. 

KAMU BÜLTENİ'NE MESAJ YAĞMURU

Kamubulteni.com'a ise son günlerde gelen en fazla mesaj PTT'den 672 TL destek ödemesi sorusu oldu. Bu soru, arama motoru üzerinden de en çok araştırılan konular arasına girdi. Biz de vatandaşları bilgilendirmek için bu yazımızı kaleme aldık. Siz de aklınıza takılan soruları sormak için TIKLAYIN

DAHA ÖNCE 3 AYDA BİR VERİLİYORDU

Daha önce 3 aylık olarak bilinen yaşlılık yalığı, 65 yaşını geçen vatandaşlara veriliyor. Yapılan düzenleme ile maaş her ay verilmeye başlandı. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

65 yaş aylığı ile iglili yapılan açıklamada başvuru şartına şu şekilde yer verildi:

"Sosyal güvencesi olmayan ve kendisi ile eşinin ortalama geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (778 TL) az olan kişilere yapılır."

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI

65 yaş maaşı alan vatandaşlara elektrik faturası desteği de sağlanır. Bunun için detaylar şu şekilde:

"3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler faydalanmaktadır."

Elektrik yardımında verilecek destekler şu şekilde:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,
 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,
 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,
 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL

2020 fiyatlandırmasına göre 1kWh elektrik 0,71 kuruş. 150 kWh elektrik ise 106,5 TL 'dir. Vatandaşlara 106 TL 'ye kadar destek ödemesi yapılıyor.

BAŞVURU

Hem yaşlılık aylığı hem elektrik faturası desteği başvuruları İl , İlçede bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine yapılmaktadır. 

Kira ve gıda yardımı detayları için TIKLAYIN