PTT'den Emeklilere Kötü Haber: Maaşlarda 5 TL Kesinti

Maaşlarını PTT 'den alan emeklilere kötü haber geldi. Maaşını PTTBank 'tan değil de ATM 'den çeken vatandaşlardan 5 TL komisyon kesilecek. İşte detaylar.

PTT'den Emeklilere Kötü Haber: Maaşlarda 5 TL Kesinti

Emekli maaşını PTT 'den alanlara kötü haber.

Emekli maaşlarını PTT ATM 'lerinden alan vatandaşlara kötü haber geldi. Zaten düşük maaş alan emekli vatandaşlardan ekstra para kesilmeye başlandı. 

PTTBank tarafından konu ile ilgili açıklama yapıldı ve PTT topu BDDK 'ya attı.  

ATM 'DEN PARA ÇEKENLER İÇİN KOMİSYON

PTTBank 'tan emekli maaşlarını alan vatandaşlar, PTT 'lerden değilde Atm 'lerden para çekmeyi tercih ederke artık 5 TL komisyon verecek. Bu komisyona tepki gösteren emekli vatandaşlar zaten üç kuruş maaş alıyoruz o da komisyona vergi kesintilerine gidiyor dedi. 

Haberin Paramedya 'da yayımlanmasının ardından PTT bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde;

"Habere konu edilen ‘limit üstü para çekme işlemlerinde komisyon kesilmesinde alınan bedelin’, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usûl ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği’ne uygun olduğunun bilinmesini ve bu doğrultuda diğer bankaların da söz konusu işlemlerde ücret aldığını hatırlatmak isteriz

Bu sonuçtan hareketle;

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usûl Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin, Ürün veya Hizmetlere İlişkin Özel Hükümler madde 14 -ATM kullanımı ve kiralık kasa hizmeti maddesi 1. Bendi’nde “Finansal tüketicinin hesabının bulunduğu kuruluşa ait ATM’lerden kendi hesabı için para yatırma, bakiye sorgulama ve ilgili kuruluş tarafından belirlenen limit dâhilinde yapılan para çekme işlemlerinden ücret alınamaz.” hükmü bulunmaktadır. Buna göre; Şirketimize ait Pttmatiklerden, çekilebilecek emekli maaş hesabı limiti 2500 TL olarak tanımlanırken, bu tutarın üzerindeki (5000 TL'ye kadar) para çekme işlemlerinden 5 TL ücret alınmaktadır. İşlem sırasında müşterilerimize onay ekranı gösterilmekte olup, kendi rızasıyla onaylaması halinde işlem devam ettirilmektedir.

Söz konusu komisyonu bankacılık sektöründeki çoğu kuruluş uygulamakta olup, bu yöntem ATM’lerin içinde bulunan nakdin yönetiminin sağlanmasına destek olmaktadır.

Sitenizde yer alan haberde gösterilen dekonta ait hesap incelendiğinde; müşterinin gün içinde Pttmatiklerden limitinin üstünde para çektiği anlaşılmış olup, limit üstü para çektiğinde uygulanacak 5 TL işlem ücreti onayı dahilinde tahsil edilmiştir.

Siz değerli basın mensuplarından haberinizde yer alan eksik ifadeleri düzeltilmesi ve kamuoyunda yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi adına, açıklamamızın gerekli mecralarda yayımlanmasını rica ederiz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA