PTTBank'tan Kredi Başvurusu Açıklaması: SMS ile Başvuru İmkanı (Faizsiz Kredi Var mı?)

PTT 'den emeklilere uygun faizli kredi hakkında son dakika açıklaması geldi. Öte yandan bazı sayfalarda yer alan emekliye faizsiz kredi haberlerine de açıklık geldi. İşte PTT 'nin kredi kampanyasının detayları ve başvuru şekli.

PTTBank'tan Kredi Başvurusu Açıklaması: SMS ile Başvuru İmkanı (Faizsiz Kredi Var mı?)

PTT 'den faizsiz kredi açıklaması.

Son günlerde birçok medya kuruluşu, PTT 'nin faizsiz kredi verdiği haberlerini yazdı. PTT 'nin emekli vatandaşlara 80 bin TL 'ye kadar kredi verdiği haberleri sonrası vatandaşlar kamubulteni.com 'a mesaj attı ve kredi kampanyasının doğru olup olmadığını sordu. biz de bu yazımızda PTT 'nin kredi kampanyasına değindi. 

PTTBank, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını sürecinin başladığı mart ayından bugüne kadar 3,7 milyon adedi konut sektöründe olmak üzere toplamda 10 milyondan fazla yardım ödemesi yaptı. 

Kurumdan yapılan son dakika açıklamasında 60 aya kadar kredi kampanyasının da başlatıldığına yer verildi. 

PTT AŞ tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Bakanlık ile şirket arasında bir iş birliği imzalandığı ve sosyal yardım ödemeleri, posta dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle teslim edildi. Kovid-19 salgınının Türkiye'de görüldüğü mart ayından bugüne kadar konutta 3,7 milyon adet ödeme konutta yapıldı. Toplamda 10 milyonu aşkın vatandaşa sosyal yardım ödemesi gerçekleştirildi. Vatandaşlar ayrıca 4 bine yakın PTT ATM'si ile birlikte toplam 19 bin 600'e yakın kamu ATM'sinden de ödemelerini kolaylıkla temin etti.

EMEKLİLERE KREDİ

Banka tarafından yapılan açıklamada emekli maaş müşterilerine 80 bin TL 'ye kadar ve 60 ay vade seçeneği ile kredi imkanı sunulduğuna yer verildi. Açıklamada kredinin uygun faiz oranları ile vatandaşlara sunulduğuna yer verildi. 

BAŞVURU ŞEKLİ

Emekli vatandaşlar, kredi başvurusu yapmak için bir PTT iş yerine gidecek ve kimlik belgeleri ile başvuru formunu doldurarak kredi başvurusunu yapabilecek. 

SMS İLE KREDİ BAŞVURUSU

Korona salgını nedeniyle başvuruda bir düzenleme yapıldı ve vatandaşların SMS yolu ile de başvurusu alınmaya başladı. 

Mesaj ile başvuru yapmak için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

PTT yazıp boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik numarası bilgilerini ekleyerek 3050'ye SMS olarak göndermesi gerekiyor. B

FAİZSİZ KREDİ VAR MI?

Bazı haber sayfalarında dolaşan emekliye faizsiz kredi haberlerinin ise doğru olmadığı, emeklilere uygun faiz oranları ile kredi verildiği bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA