Polis Maaş Promosyonu, Memur Maaş Zammına Endeksli Olacak 

Polis maaş promosyonu son durumu, gündemdeki yerini koruyor. En yüksek emekli promosyon ödemeleri 1 bin TL'ye kadar çıkarken gözler şimdi de polis maaş promosyonunun ne kadar olacağına çevrildi.

Polis Maaş Promosyonu, Memur Maaş Zammına Endeksli Olacak 

Teklifler 


Vakıfbank tarafından önce 18 bin TL tutarında teklif edildi daha sonrasında bu reddedildi. Emniyet-Sen’in Genel Başkanı Sezer ise promosyonların en az 50.000 TL olması gerektiğini ısrarla dile getirmeye çalışıyor. Son zamanlarda emniyet promosyonu ne kadar oldu, polislere ne kadar promosyon verilecek? Gibi soruların cevapları merak edilmeye başladı.


Emniyet Genel Müdürlüğünden Son Dakika Polis Maaş Promosyonu Açıklaması
Emniyet Genel Müdürlüğü polis maaş promosyonunda çok önemli ifadelere yer verdi.


%188 Zam
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre;
“Polisimizin maaş promosyon Protokolü 18 Mart 2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL’ye çıkarılmak suretiyle %188 oranında zam yapılmıştır.”
Denildi.


Polis Maaş Promosyonu Memur Maaş Zammına Endeksli Olacak

Protokolde ısrarla anlaşmazlıktan girilen bir noktada promosyon ödemelerinde her 6 aylık süreç içerisinde bir memur maaş zammı oranında artış yapılmak süresi ile yansımasıdır. Yani 300 TL sabit bir rakam değildir ve bu, Türk Polis Teşkilatının tarihindeki en yüksek promosyon ödemesi olarak kayıtları geçmiştir. Promosyon ödemelerindeki memur maaş zammı oranındaki artış ise 2023 senesinin ocak ayından itibaren geçerli olacaktır.


Görüşmeler Sürüyor
Bütün bunlara rağmen 2022 senesi içerisinde memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine Vakıfbank ile tekrardan görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile alakalı bir değerlendirme sürecine girilmiştir.


EGM Personel Maaş Promosyonu Ne Kadar Oldu?
Vakıfbank tarafından önce 18 bin TL teklif edilen rakam reddedildi. Daha sonrasında Vakıfbank Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bu rakamın 30.000 TL'ye çıkarıldığı duyuruldu. Fakat EGM bunu da reddedince daha sonrasında görüşmeler devam etmeye başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Talep edilen rakam ise net 50.000 TL.


Maaş promosyonu hakkında mutabakata varılmasından hemen sonra Emniyet Genel Müdürlüğü personeli hesabına belirlenen promosyon tutarı aktarılacak.