Piyasaların FED Faiz Kararına Tepkisi Ne Oldu

Dünya piyasalarının adeta merak ile beklediği Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararı nihayetinde açıklandı. Altın ile dolar fiyatlarını yakından ilgilendiren bu karar sonrasında piyasa fiyatlarının nasıl şekil alacağı ise merak edilmeye başlanmıştı. Kritik açıklama sonrasında Amerikan Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell alınan bu karara yönelik mesajlar vermesi bekleniyor. Diğer taraftan Borsa İstanbul bütün zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirmeyi başardı. Peki Amerikan Merkez

Piyasaların FED Faiz Kararına Tepkisi Ne Oldu


Dünya piyasalarının merakla beklediği faiz kararı ABD Merkez Bankası FED tarafından açıklandı. Amerikan Merkez Bankası, iki günlük para politikası toplantısının neticesinde politika faiz oranını üst üste 4 defa 75 baz puan artırdığını duyurdu.

Piyasalar, Beklentilerine Haklı Çıktı

Bu artış ile beraber politika faiz oranı %3,75 ile 4,00 aralığına kadar çıktı. Piyasaların genel itibariyle beklentileri, Amerikan Merkez Bankası'nın politika faizini 75 bazı puan artırması şeklindeydi.

Küresel Piyasalar, Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararını dünya kamuoyu ile paylaşmasının sonrasında politika yapıcıların faiz ve ekonomik oranlarının gelecekteki seyrine yönelik dile getireceklerini yakından takip edecek.

Altın Hareketlenmeye Başladı

FED'in faiz kararını açıklamadan önce 985 TL olarak alım satım işlemlerine tabi tutulan altının gram fiyatı şu dakikalar içerisinde 996 TL'den alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

New York Borsasında Bakış

New York Borsası, ABD Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı para politikası kararları öncesinde güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jonas endeksi, 100 puana yakın değer kaybına uğradı ve %0,24 oranında azalma kaydederek 32,576 puana kadar geriledi.