Piyasalarda Flaş Hareketlilik: Altın Döviz ve Petrol Fiyatlarında Büyük Değişim

Son dakika haberi: Piyasalar bugüne oldukça hareketli başladı. dolar ve Euro kurunda sert yükseliş yaşanırken petrol fiyatları yüzde 27 düştü ve adeta çakıldı. Gram altın ise gece yarısı 11 TL birden arttı.

Piyasalarda Flaş Hareketlilik: Altın Döviz ve Petrol Fiyatlarında Büyük Değişim

Gram altın rekor seviyeyi gördü.

Hafta sonu tatilinin ardından asya piyasaları gece yarısı açıldı. Piyasaların açılması ile gece yarısı altın fiyatlarında sert yükseliş görüldü. Gram altın , gece yarısı yaşadığı yükselişle tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Geçtiğimiz haftayı 328 TL ile kapatan gram altın , gece yarısı biranda 11 TL 'lik değer kazandı ve tarihinin en yüksek seviyesine kadar geldi. 

Gece 4.53 sularında gram altında yaşanan yükseliş bir anda hızlandı. Asya piyasalarının açılması sonrası 333 TL seviyesine kadar tırmanan gram altın , bu dakikalarda ani bir yükselişle 339 TL seviyesini gördü. İşte yaşanan anlık yükselişin grafiği:

DÜŞÜŞ BAŞLADI

Yaşanan bu ani yükseliş, Türkiye 'de piyasaların açılmasına saatler kala durdu ve altın fiyatları düşüşe geçti. 339 TL ile tarihinin en yüksek seviyesini gören gram altın , düşmeye başladı. 

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 328,70 TL seviyesine geriledi ve bu seviyede işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN

Kapalı çarşıda çeyrek altın 529 TL 'den alınıp 534 TL 'ye satılıyor. 

Cumhuriyet altını alış 2164 TL , satış fiyatı ise 2185 TL.

22 ayar bilezik gram alış 299,40 TL , satış fiyatı 303,40 TL.

DOLAR KURU

Cuma günü 6,08 TL seviyesinde olan dolar kuru sert yükselişle bugün 6.15 TL seviyesini gördü.

EURO KRİTİK 7 TL SINIRINI AŞTI

Son dönemlerde 6.90 TL seviyesinde seyreden Euro kurunda da sert yükseliş yaşandı ve Euro kuru kritik 7 TL sınırını aşarak 7,03 TL seviyesini gördü. 

PETROL BRENT FİYATI ÇAKILDI

Piyasalar güne büyük bir şokla başladı. Brent petrol fiyatı saatler içinde yüzde 27 'lik bir değer kaybetti ve 32,98 seviyesine geldi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA