Piyasalar Yükseldikten Sonra İslam Memiş’ten Kritik Açıklamalar Geldi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dövizin al-sat sisteminde en çok kar ettirecek işlemi açıkladı. Altın, dolar ve Euro'nun kritik sınırı aşması sonrası bu açıklamalar çok önemli.

Piyasalar Yükseldikten Sonra İslam Memiş’ten Kritik Açıklamalar Geldi

Yerinde tahminleriyle yatırımcıların takip ettiği ünlü ekonomist İslam Memiş, altın ve döviz kurundaki sert yükseliş sonrası önemli ekonomik açıklamalarda bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ‘’Açıkta kalmayacaksınız’’ dedi ve bu sistemde en çok kar ettireceğini düşündüğü ‘Parite’ sistemini açıkladı.

‘’Bunları yaparak avantajlı bir işlem yapacaksınız’’ diyen İslam Memiş, altın ve dövizde daha fazla kar etmek için şu açıklamaları yaptı:

’’Parite Üzerinden Zarar Etmezsiniz’’

"Parite işlemi iki ülke biriminin takas işlemine denir. Bu işlemi yaparken önemli olan husus emtia kullanmaktan takas yapabileceksiniz. Elinizdeki Euro'yu dolara ya da elinizdeki sterlini dolar ya da Euro'ya çevirebilirsiniz. Parite üzerinden yapılan işlem üzerinden alım satımdan zarar yapmazsınız. Ya da elinizdeki altını dolar ya da Euro çevirmek istiyorsunuz. Bu işlemi yapmak için parite işlemi yapabilirsiniz. Örneğin; 1 kg altını bugün Kapalı Çarşı'ya verdiğiniz zaman 59 bin 630 dolar cebinize koyuyorsunuz. Ancak dolarınız var altın alacaksınız eğer bu sefer de 59 bin 630 dolar verip 1 kilo kültçe altın alacaksınız. Ya da elinizdeki altını verip parite ile düşük olduğu için euro alabilirsiniz. Yani elinizdeki miktara göre bu fiyatlamaları çarpabilirsiniz. Bunu altın ve gümüş olarak da yapabilirsiniz."

Takas Yapabilirsiniz

TL ile geçmişte yapılan işlemlerden dolayı yatırımcının zarar ettiğini belirten Memiş, "Elinizdeki altını gümüş ile takas yapabilirsiniz. Çünkü elinizdeki altını satıp gümüş alarak zarara girmezsiniz. Parite işlemiyle açıkta da kalamayacaksınız. Genelde acemi ve küçük yatırımcılar gram altın TL seviyesini takip eder. Ve gram altın üzerinden işlem yapar. Geçmişten günümüze baktığımızda yatırımcıların TL ile işlem yaptıkları için zarara girdiklerini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Örneklerle açıklamalarda bulunan İslam Memiş, “Mesela örnek verelim: Benim elimde 100 eurom var, bunu dolara çevireceğim. Şu an da euro/dolar paritesi, 1,0620 seviyesinde. Euromu veriyorum, karşılığında dolar alıyorum. Bu işlem parite işlemidir. Ve arada önce euromu ya da dolarımı satıp, bir işlem yapmıyorum. Direkt takas yapıyorum. 100 euro veriyorum, karşılığında 106 dolar alıyorum.”

“Elimde sterlin var, bu sterlinimi dolara çevirmek istiyorum. Veya elimde dolarım var, bunu sterline çevirmek istiyorum. Şu an da sterlin dolar paritesi, 1,2560 seviyesinde. İşte bu işlemleri bu şekilde yaparak aslında çok büyük bir avantajın içerisinde bulunmuş oluyoruz. Eğer elimdeki euroyu önce TL’ye çevirirsem ve elimdeki TL ile daha sonra dolar almış olsam, alım-satım arasındaki farktan zarar ediyor olacağım. Ancak parite üzerinden işlem yaptığım zaman, alım-satım fiyat farkından zarar görmemiş olacağım.”

‘’Dolar ve Altını Fırsata Çevirmek İstiyorum’’

Elindeki döviz ve altından kar etmek isteyen ve yatırımlarını düşüşe rağmen korumak isteyen yarımcıların Parite sistemine göz atması gerektiğini belirten Memiş "Ben bu düşüşlerden faydalanmak istiyorum, elimde dolarım var altınım var fırsata çevirmek istiyorum" diyenler mutlaka bu parite işlemini yapmanız gerek" diyerek yatırımcıya tavsiyelerde bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /