Piyasalar Hareketlendi... Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sert Düştü

Son dakika haberi: Piyasalar öğleden sonra hareketlendi ve altın fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı. Peki altın fiyatları ne kadar? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatlarında son durum nedir? Altın fiyatları neden düşüşe geçti? İşte detaylar ve piyasalarda son durum ile güncel döviz kuru altın fiyatları.

Piyasalar Hareketlendi... Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sert Düştü

Son dakika : Altın fiyatlarında ani düşüş.

Son günlerde hızlı şekilde yükselen ve yüksek seviyesini koruyan altın fiyatları , son saatlerde sert bir düşüşe girdi. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın 2 saat içinde 7 TL değer kaybetti. Altın fiyatlarının hızlı şekilde düşüşe geçmesinin ardından en çok merak edilen konu ise altın fiyatlarının neden düşüşe geçtiği konusu oldu. Peki gram altın ne kadar ? Piyasalarda son durum nedir? Çeyrek altın fiyatında son durum nedir? İşte son bilgiler.

GRAM ALTIN FİYATI

Kapalı çarşıda güne 329 TL 'den başlayan gram altın, öğle saatlerinde yükseldi. Saat 12.00 'da 330 TL seviyesinde seyreden gram altın, bu saatten sonra düşüşe geçti. Saatler 14.00 'ü gösterdikten sonra gram altında sert düşüş başladı. 

Önce 327 TL 'ye düşen gram altın , düşüşünü 15.00 'dan sonra da sürdürdü ve 323 TL ye kadar geriledi. Bu düşüş ile gram altın 2 saat içinde 7 TL 'lik değer kaybı yaşadı. İşte gram altın fiyatında son saatlerdeki değişim grafiği:

ÇEYREK CUMHURİYET ALTINI VE 22 AYAR BİLEZİK  GRAMI FİYATINDA SON DURUM

Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altın 525 TL 'den alınıp 530 TL 'ye satışa sunuluyor.

2 bin 151 TL 'den alınan Cumhuriyet altını ise 2183 TL 'den satışa sunuluyor.

296 TL 'den alınan 22 ayar bilezik gramı 299 TL 'den satılıyor. 

KORONA VİRÜSÜ ETKİSİ

Altın erken saatlerdeki yükselişin ardından, ABD endeks vadeli kontratlarındaki sert düşüşle birlikte yatay seyretti. Altın Çarşamba günü, bazı yatırımcıların muhtemelen Dow Jones Endeksi'nin ayı piyasasına girmesi ve tarihi boğa hareketini sonlandırması ile birlikte teminatları kapatmak için satış yapmalarından dolayı düştü.

MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, "Koronavirüs salgınının küresel pandemi olarak ilan edilmesi yatırımcı güvenine yeni bir darbe daha indirdi," dedi ve "Altın şaşırtmadı ve sert yükselerek, kriz zamanlarında güvenli liman karakterinden dolayı güçlü tutunuyor" dedi. 

DÖVİZ KURU

Dolar ile euroda da yükseliş görüldü. Piyasalardan alınan verilere göre dolar kuru 5,25 , Euro kuru ise 7,03 TL seviyesine yükseldi. 

Brent petrol fiyatında ise düşüş devam ediyor. Brent petrol 33.55 dolar seviyesinde.