Petrolde Sert Yükseliş Akaryakıta Dev Zam Yolda

AB’nin ambargosu petrol fiyatlarını vurdu. Petrol fiyatlarındaki ciddi artış sonrası akaryakıta dev zam yolda.

Petrolde Sert Yükseliş Akaryakıta Dev Zam Yolda

Avrupa Birliğinin Rusya’ya uyguladığı ambargo, ABD'nin, Rusya'ya yönelik petrol ambargosu uygulama kararı ve Çin'de Kovıd-19 salgın önlemlerinin genişletilmesi petrole darbe vurdu. Brent petrol 123 dolara yaklaşırken ABD ham petrolü ise 119 doları gördü. Bu durum sonrası akaryakıt fiyatlarında ciddi artışlar bekleniyor. her an için akaryakıt fiyatlarına zam haberi gelmesi an meselesi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya'dan ithal edilen petrol miktarını yıl sonuna kadar yaklaşık yüzde 90 azaltma konusunda oy birliğiyle uzlaştı. 6. yaptırım paketinde Rusya'nın en büyük bankalarından Sberbank'ın para transfer sistemi SWIFT'ten çıkarılmasının ve Rusya devlet televizyonlarının yasaklanmasının da bulunduğunu açıklandı.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dün Macaristan’ın itirazlarına rağmen Rusya’dan ham petrol ithalatının yüzde 90 oranında azaltılması için prensipte anlaşarak Rusya’ya karşı şu ana kadarki en ağır yaptırımlar üzerinde uzlaşma sağladı. Bununla beraber diğer yaptırımlar üzerinde de anlaşma sağlanacağı belirtiliyor.

Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi’nin başkanı Charles Michel, iki günlük zirvenin ilk günkü oturumunun ardından Twitter’da, “Rusya’nın AB’ye petrol ihraç etmesini yasaklamak konusunda anlaşma sağlandı” açıklamasını paylaştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /