Petrol Sert Düştü Akaryakıta İndirim Işığı Göründü

Brent petrol dün yüzde 6’yı aşan bir düşüşle günü kapattı. Peki bu düşüş akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi, akaryakıt fiyatlarına indirim gelir mi?

Petrol Sert Düştü Akaryakıta İndirim Işığı Göründü

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesini doğrudan etkileyen brent petrol fiyatlarında dün sert bir düşüş yaşandı. Yüzde 6’dan fazla bir düşün yaşayan brent petrol fiyatları 120 dolardan düşerek günü 112 dolar seviyelerinde kapattı.

Brent petrolün artmasıyla akaryakıta gelen üst üste zamlardan etkilenen araç sahipleri şimdide bu büyük düşüşün akaryakıt fiyatlarına ciddi bir oranda yansımasını bekliyor.

Akaryakıta son bir yılda yüzde 300’den fazla zam gelirken motorinin fiyatı 30 lirayı aştı. Brent petrolde yaşanan bu düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı hakkında şuan için bir açıklama gelmedi.

Merkez Bankalarının Faiz Kararları Etkili Oldu

Brent petrolde yaşanan bu düşünün, Merkez bankalarının almış olduğu faiz yükseltme kararlarından kaynaklandığı belirtildi.

Reuters, Brent petrolde son beş haftadaki, Batı Teksas petrolünde son sekiz haftadaki ilk haftalık düşüş yaşandığına işaret ederken, merkez bankalarının faiz artışı kararlarının enerji talebini düşürebileceği ve küresel ekonomiyi yavaşlatabileceği endişelerinin yanı sıra ABD dolarının küresel değerinin artmasının da petroldeki düşüşte etkili olduğunu yazdı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /