Petrol Fiyatlarını Etkileyecek Kritik Gelişme: OPEC+ Üyeleri Viyana'da Toplanacak 

Son zamanlarda petrol fiyatlarında büyük oynamalar yaşanıyor. OPEC+ grubu ise Mart 2020 tarihinden itibaren ilk defa önümüzdeki hafta yüz yüze bir toplantı gerçekleştirecek. Sürpriz toplantıda petroldeki fiyat düşüşüne arz kesintisi yöntemi ile müdahale edilmeye çalışılacak.

Petrol Fiyatlarını Etkileyecek Kritik Gelişme: OPEC+ Üyeleri Viyana'da Toplanacak 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) ile beraber hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+ Mart 2020'den itibaren ilk defa yüz yüze toplantısını önümüzdeki hafta gerçekleştirmeyi öngörüyor. Grup, petrol fiyatlarında son dönemlerde yaşanan düşüşü durdurmak amacıyla petrol üretimini kısmaya başlamıştı.

Bloomberg tarafından edinilen habere göre OPEC+ petrol grubu, gerçekleştirilecek toplantıda üretimi günde 1 milyon varilden fazla azaltmayı düşünüyor.


OPEC sekreterliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Suudi Arabistan ile Rusya liderliğinde bulunan 23 devletten oluşan grubun çarşamba günü Viyana'da toplanması bekleniyor. Grup, Normalde her ay çevrimiçi bir şekilde toplantı yapıyor. Normal koşullarda 2022'nin sonuna kadar yüz yüze bir toplantı düzenlenmesi bekleniyordu.