Petrol Fiyatlarında Dev Çılgınlık Suudi Arabistan Zammı Geliyor

Araç sahiplerinin morali bu habere çok bozulacak. Rusya’ya karşı oluşturulan yaptırımlar ve Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarına çılgın zam yapması akaryakıt fiyatlarının tavan yapmasına neden olacak. Yapılan bu zamların akaryakıt fiyatlarını tetiklemesi bekleniyor.

Petrol Fiyatlarında Dev Çılgınlık Suudi Arabistan Zammı Geliyor

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarına yüzde 50’den fazla zam yapmasıyla petrol piyasası sarsıldı. Ham petrol satışlarında fiyatların 4,40 dolarda 6,50 dolara çıkarılması petrol fiyatlarının yeni rekorları görmesine neden oldu. Gün içinde 121 doları aşan varil petrol fiyatları, günü 120 dolar seviyelerinde kapattı.

Dünyada petrol talebini karşılamaya yetecek kadar üretim olmayacağı endişeleri fiyatları artırmaya devam ediyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, geçen hafta üretimlerini temmuz ve ağustosta 648 bin varil artıracağını açıkladı. Uzmanlar, üretimdeki artışın Rus petrolüne uygulanan ambargonun yaratacağı açığı kapatmakta etkili olamayacağını düşünüyor.

Zamlar Kapıda

Piyasalarda bu gelişmeler yaşanırken, petrol ürünlerinin fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarını da tetikliyor. Petrol fiyatları, Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarının doğrudan belirlenmesinde önemli bir etken. Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda tüm tamamlanmış ürünlerin fiyatları da artıyor. Bu durumun yakında yeni zamların gelmesine neden olacağı endişesini kuvvetlendirdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /