Pegasus’tan Bilet Fiyatı Açıklaması

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, uçak biletleri hakkında yapmış olduğu açıklamada ‘şu anki uçuş fiyatları çok düşük, daha yüksek olması lazım’ dedi

Pegasus’tan Bilet Fiyatı Açıklaması

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, uçak bilet fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nane, dünya ve Türkiye genelinde havacılık piyasasında son gelişmeleri Bloomberg HT kanalına değerlendirdi. 


Nane, uluslararası hava taşımacılığı birliğinin gelecek altı ay içerisinde 1 bölgesel ve 2 Global toplantısının Türkiye'de gerçekleştirileceğini dile getirdiği konuşmasında, Türk havacılığının çıkarı açısından gerekli lobi faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Avrupa genelinde bakıldığında İşten çıkarılan havayolu şirketi çalışanları ile ilgili açıklamalarda bulunan nane;
“Avrupa ciddi bir hata yaptı, kısa vadeli gelir için çalışan çıkarttı. Personel çıkartmadan pandemi sürecini atlattık, bu yaz bunun faydasını gördük. Sektör olarak alınan yanlış kararlardan yolcu etkilendi. “

Dedi. 


Nane, Türkiye'deki havacılık sektörü ile bilet fiyatlarına yönelik yapmış olduğu açıklamada ise 2023 senesinde şu anki dengeler hariç olumsuzluk olmaması durumunda Türkiye'nin kazançlı çıkacağını söyledi. Uçuş sayısının azalmasının tek sebebinin tavan fiyat olmadığını dile getiren Nane, şu anki uçuş fiyatlarının çok düşük olduğunu ve daha yüksek olması gerektiği ile ilgili yorumda bulundu.