Pastırma Fiyatında 40 Lira Artış: Yüzde 28.5 Zam Geldi

Kayseri mi Kastamonu mu tartışması devam ederken fiyatlara ikinci zam geldi. Pastırma son zamla birlikte 200 liraya yaklaştı.

Pastırma Fiyatında 40 Lira Artış: Yüzde 28.5 Zam Geldi

Pastırmaya 40 TL zam geldi.

Son günlerde gıda fiyatlarında yaşanan artıştan pastırma da nasibini aldı. Kayseri ile Kastamonu arasında yaşanan pastırma tartışmaları devam ederken ünlü gurmeler, Kastamonu pastırmasını işaret etti ve Kastamonu pastırması daha çok talep edilmeye başlandı. 

Bunun yanı sıra Ünlü gurme Vedat Milor, sosyal medya hesabı üzerinden bir anket başlattı ve "Kayseri pastırması mı? yoksa Kastamonu pastırması mı?" diyerek anketini duyurdu. Anket sonrası Kastamonulular ile Kayserililer karşı karşıya geldi. 

1 YILDA İKİNCİ ZAM

Tartışmalar bir yana son günlerdegıda fiyatlarına gelen zamdan pastırma da nasibini aldı. Pastırma üreticileri, yaşanan polemikleri ve talepleri fırsata çevirdi ve fiyatlara zam yaptı. Her geçen dün daha fazla talep gören ve ülkemizde fiyatı ile adından söz ettiren , milyonlarca haneye fiyatı yüzünden girmeyen pastırmada yeni zam geldi ve geçen yılki iki zammın üzerine 1 zam daha eklendi. 

Geçen sene 140 liraya satılan Kastamonu pastırmasına 20 lira zam geldi ve 160 TL oldu. edat Milor'un anketi sonrası bu zamma bir yenisi daha eklendi. 

Daha önce 20 lira zamlanan Kastamonu pastırmasına bir zam daha geldi ve 180 lira olarak zam troplamı 40 lira oldu. 150 TL'ye satılan Ekmeklik Kastamonu Pastırmasının ise kilosu 170 liradan 190 liraya çıktı. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA