Parasını buna yatıranlar para yağmuruna tutulacak! Zengin olmanın sırrını verdi

Tanınmış iktisat uzmanı Atilla Yeşilada, belirli bir yatırım aracına dikkat çekerek, bu alana yatırım yapıldığında ciddi kazançlar elde edilebileceğini ifade etti.

Parasını buna yatıranlar para yağmuruna tutulacak! Zengin olmanın sırrını verdi

Ekonomi alanında tanınan isim Atilla Yeşilada, belirli bir finansal enstrümanın önemine işaret ederek, bu yolda yatırım yapanların büyük kazançlar elde edeceğini belirtti. Birçok yatırımcı, finansal varlıklarını daha verimli kullanmak için çeşitli yatırım seçeneklerine yöneliyor. Türk Lirası karşısında altın ve doların değer kazanması birçok kişinin ilgisini çekerken, Merkez Bankası’nın son faiz kararlarının piyasalarda önemli dalgalanmalara yol açtığı görülüyor.

Merkez Bankası’nın politika faizini 500 baz puan artırarak %50 seviyesine çıkarması, piyasalarda yeni bir dönemi başlattı. Bu hamle sonrasında, banka mevduatlarına uygulanan faiz oranlarının artışı, yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Öte yandan, ekonomi uzmanları da bu gelişmeler ışığında önemli önerilerde bulunuyorlar.

para piyasası

EKONOMİ UZMANINDAN GENEL PİYASA DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomi uzmanı Atilla Yeşilada, İstanbul finans piyasasındaki son gelişmeler üzerine yaptığı değerlendirmede, “Yabancılar, hisse senedi ve devlet tahvili olarak yaklaşık 600 milyon dolarlık alım yaptılar. Seçimden sonra batıdan ve yatırımcılardan gelen çeşitli basın kaynaklarında yer alan ifadeleri yakından izliyorum. Bence bekleyen ya da sağ kenarında bekleyen pek çok yatırımcı, artık risklerin geride kaldığı düşüncesiyle Türkiye'ye para sokmaya başlayacak.” şeklinde konuştu.

Yeşilada, piyasa dinamiklerine dair öngörülerini paylaşarak, borsa işlemlerinin ivme kazanacağını ve devlet tahvili piyasasının çekici bir alan olacağını belirtti. “Eğer burada bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi, FED'in faiz indirim beklentisini çok çok öteye atmazsa, Türkiye'nin hikayesinin yüksek ABD faizlerine galip gelerek o piyasaya da para girmesini bekliyorum” dedi. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yaz aylarında arzu ettiği finansal esnekliğe ulaşması durumunda, swap işlemlerindeki kısıtlamaların kaldırılabileceğini ve bunun Türk Lirası’na yoğun bir sermaye girişini tetikleyebileceğini ifade etti.