Pandeminin Etkisini Çalışanlardan Çıkardı: 2 Milyon Liralık Makam Aracı Kiralayacak

PAndemi döneminde çalışanların bazılarına ücretsiz izin veren, maaş düşüren THY, milyonluk araçları kiralamak için ihaleye çıktı.

Pandeminin Etkisini Çalışanlardan Çıkardı: 2 Milyon Liralık Makam Aracı Kiralayacak

Pandeminin acısını çalışanlarından çıkarmıştı: 2 milyonluk makam arabası.

Pandemide Araba Sevdası” başlıklı HAVASEN açıklamasında, THY'nin yöneticileri için lüks makam aracı kiralama ihalesi açtığını ve 2 milyonluk araç kiralandığını belirtti. Pandemi sıkıntılarının çalışanlardan çıkarıldığını belirten HAVESAN, şu açıklamayı yaptı:

“Yetkili sendikanın (HAVAİŞ) desteği ile pandeminin faturasını çalışanlara çıkartan THY tasarruf konusunda çifte standart uygulamaya devam etmektedir.

Ücretleri; pilotlarda yüzde 50, kabin memurlarında yüzde 35, yer personelinde ise yüzde 30 oranında düşüren THY yönetimi, artan enflasyon karşısında daha da ezilen çalışanların yaptığı özveriye, yönetici personelin makam arabalarını yenileme kararı ile karşılık vermiştir.

Ölümü göstererek sıtmaya razı ettiği işçisinden kestiği parayla son model araç filosu kiralayan ve özveriyi sadece çalışandan bekleyen ama kendi konforlarından vazgeçmeyen bir anlayışla pandemi sürecinden nasıl çıkılacağı artık ciddi bir soru işareti haline gelmiştir.

Salgın süresince üyelerinin maaşlarından indirime gidilmesini gizli görüşmelerde kabul eden ama kendi maaşını sendika birikimlerinden tam olarak alan yetkili sendika başkanı ise üyelerinin aidatlarından aldığı 2 milyon liralık makam aracı ile THY yönetiminden aşağı kalmadığını göstermiştir.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA