Pandemi 1000 TL Yardımında Başvurular Yeniden Başladı

Pandemi sosyal destek başvurusu hakkında açıklama geldi. Bakan Selçuk açıklamasında kritik bir detaya dikkat çekti. Açıklamaya göre 1000 TL pandemi destek başvurusunun yeniden yapılabileceğine yer verildi.

Pandemi 1000 TL Yardımında Başvurular Yeniden Başladı

Bakan Selçuk'un açıklamasındaki detay: 1000 TL sosyal yardım başvurusu yeniden başladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son açıklamada pandemi döneminde vatandaşlara sosyal yardımların yapıldığını ve bu yardımların kesintisiz şekilde devam ettiğini söyledi. Bakan Selçuk'un açıklamasındaki kritik detay dikkatleri çekti.Biz de kamu bülteni olarak detaya haberimizde yer verdik.

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında, biz, bildiğiniz gibi pandemideki sosyal destek programımızı 3 faz hâlinde açıklamıştık; faz 1, faz 2, faz 3. Ve faz 3’te hiçbir ayrım yapmadan -her zamanki gibi sosyal yardımlarda- bütün vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvurabiliyorlar. Dolayısıyla, esnaf olsun, diğer çalışanlarımız olsun, yani belli kategorilerdeki bütün çalışanlarımız olsun bu dönemde dönemsel ihtiyaç hâlinde olan bütün vatandaşlarımıza açık bir sistem gerçekleştirdik ve orada e-devlet üzerinden başvurarak… Faz 3 hâlâ açık sistemde dolayısıyla o sistem üzerinden devam edebiliyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

BAŞVURULAR YENİDEN ALINIYOR

Bakan Selçuk açıklamasında Esnaf, Diğer çalışanlar ve belli kategorilerdeki bütün çalışanlara 1000 TL verileceğine yer verildi. Bakan , açık bir sistem gerçekleştirildiğini, ihtiyaç olması halinde vatandaşların bu sistem üzerinden başvuru yapması gerektiğine yer verildi. Vatandaşlar, başvuru sebebi yazan kutucuğa pandemi sosyal desteğe neden başvuru yaptığını, ihtiyacını yazarak müracaatını yapabilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısımdan giriş yapın ve sağ üstte bulunan Yeni Başvuru kısmına tıklayarak müracaatınızı yapın.

TC Kimlik Numarasının son hanesine göre başvuru günü şu şekilde:

  • 0 olan vatandaşların Pazartesi,
  • 2 olan vatandaşların Salı,
  • 4 olan vatandaşların Çarşamba,
  • 6 olan vatandaşların Perşembe,
  • 8 olan vatandaşların Cuma

Cumartesi ve Pazar günleri herkes başvuru yapabilecek.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR YAZANLAR...

Daha önce başvuru yapan ve Süreç Devam Ediyor yazan vatandaşlar ise il ve ilçelerindeki SYDV'lere müracaat ederek başvuru süreci hakkında bilgi alabilir.