Pandemi 1000 TL Sosyal Yardımda Olumlu Olumsuz Yeni Sonuçlar Açıklandı: İşte e Devlet Başvuru ve Sonuç Sorgulama Sayfası

1000 TL pandemi sosyal destek başvurusu hakkında yeni açıklama geldi. Açıklamada başvuruda yeni sonuçların açıklandığına yer verildi. İşte pandemi 1000 tL sosyal destek ödemesi başvuru sayfası ve başvuru sonuçlarının sorgulanacağı sayfa.

Pandemi 1000 TL Sosyal Yardımda Olumlu Olumsuz Yeni Sonuçlar Açıklandı: İşte e Devlet Başvuru ve Sonuç Sorgulama Sayfası

1000 TL başvurusunda yeni sonuçlar açıklandı.

Koronavirüs pandemisi başladığı zaman  devlet, ihtiyaç sahiplerine 1000 TL pandemi yardımı yapmaya başladı. 1. ve 2. fazda sosyal yardım alan vatandaşlara 1000 TL'lik nakdi ödeme yapıldı. Sosyal yardım alan vatandaşlara yapılan 1000 TL'lik ödemenin ardından 3. faz için e devlet kapısı üzerinden bir başvuru ekranı açıldı ve 1000 TL yardım almak isteyen vatandaşlar turkiye.gov.tr adresi üzerinden başvurusunu yaptı. Başvurularını aylar önce yapan vatanadaşlar sonuçların açıklanmasını bekliyordu. e Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşların yeni sonuçları açıklandı.

E Devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamada vatandaşlara olumlu ya da olumsuz cevap verildi. 

KİMLERE VERİLMEDİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan açıklamada aşağıdaki şartları taşıyan vatandaşlara 1000 TL ödeme yapılmayacağına yer verildi:

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

TC İLE BAŞVURU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşların e Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapabileceğini söyledi ve ihtiyaç sahiplerine 1000 TL verileceğini söyledi. Bakan Selçuk açıklamasında, ""Faz-1, Faz-2’de bütünleşik sistemde olanlarımız dışındakiler erişemezler diye e-devletten bir sistem açtık Faz-3 altında ve orada herhangi bir siyasi mülahaza, herhangi bir şey gözetmeksiniz herkese başvuruya açtık. İstediğimiz sadece bir TC numarasıyla beraber başvurdular."dedi.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANMAYA BAŞLADI

Türkiye.gov.tr adresi üzeriden Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda başvuru sonuçlarının bazılarının belli olduğuna , 1000 TL başvurusunda bazı vatandaşlara olumlu bazı vatandaşlara ise olumsuz cevap verildiğine yer verildi. 

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Başvuru sayfası ve başvuru sonuç sorgulama sayfası yukarıdadır.  Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada  KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmından e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra başvuru sonucunuzu görebilirsiniz. Yeni başvuru yapmak için sayfanın sağ üst kısmında bulunan YENİ BAŞVURU linkinden müracaatınızı yapabilirsiniz.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR YAZANLAR NE YAPACAK?

Başvuru sonucu kısmında SÜREÇ DEVAM EDİYOR yazan vatandaşlar, ikamet ettiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek ya da arayarak başvuru süreci hakkında bilgi alabilirler.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN