Pakdemirli'den Buzağı Destek Ödemeleri Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 'den buzağı destek ödemeleri hakkında son dakika açıklaması geldi.

Pakdemirli'den Buzağı Destek Ödemeleri Açıklaması

Bakan Pakdemirli 'den buzağı desteklemeleri açıklaması.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, çiftçilerle ilgili kararları açıklarken buzağı destek ödemeleri için bilgi verdi. 

Pakdemirli çiftçilerle ilgili yaptığı açıklamada, "Çiftçimiz tarlasına gitmek istiyor. Hasat ve ekim zamanı gitmek istiyor. Tedbirleri aldık. Ekmek unlu mamulleri, veteriner hekimler, bakım merkezleri, un süt balık üretimi yapan tesisler, nakliyesinde çalışanlar, hayvan otlatanlar, ekim dikim sulama ilaçlama yapanlar, satışa hazırlanmasında görevli olanlar. Bu alanlarda gerekli tüm tedbirler alınmış durumda. Problem yaşayanlar il ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilir. Bize gelen bir ya da iki vaka oluyor. O da yerinde çözülebilecek şekilde. G20 Bakanlar Toplantısı'nda tedbirleri nasıl aldığımıza dair diğer bakanlara da anlatıyor olacağım. " ifadelerini kullandı.

Buzağı destek ödemelerine de değinen Bakan Pakdemirli, "Buzağı başvurularında desteklere 24 Nisan cuma başlayacağımızı belirtmiştik. Küçükbaşta bir ilk mottosuyla çıktık. Her yaşayan vatandaşa bir küçükbaş olana kadar mücadele edeceğiz. Bu yıl 56 milyon gibi iddialı bir hedef koymuştuk. İlk kez söylemiş olalım sürü büyütmeyle ilgili ek destek ödemesini bu hafta başlatıyoruz. 81 ilde 187 milyon lira destek TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemelerimizi başlatıyoruz. " DEDİ.

Kamubulteni.com  |Ankara