Öztrak: Asgari Ücret En Az 3 Bin 100 TL Olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 2021 yılı asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olması gerektiğini söyledi.

Öztrak: Asgari Ücret En Az 3 Bin 100 TL Olmalı

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ve ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, 2021 yılı asgari ücretinin en az 3 bin 100 lira olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Kasım ayında dört kişilik ailenin açlık sınırının 2 bin 517 , yoksulluk sınırının ise 8 bin 198 lira olduğunu söyleyen Öztrak, "Kasım ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 517, yoksulluk sınırı 8 bin 198 lira. Asgari ücreti geçen yılki seviyesi olan 392 dolarda tutmak için asgari ücret bugün en az 3 bin 100 lira olmalı." dedi.

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Habertürk'teki sözlerine ilişkin sorulan bir soruya da yanıt veren CHP Sözcüsü, "Sayın Başarır neyi kastettiğini, katıldığı programda defalarca açıkladı. Ama AK Parti sözcüleri, Borsa İstanbul'un satışının üzerini karartmak, millete Katar'a satılan varlıklarının encamını perdelemek için, Tank Palet Fabrikasının konuşulmasını engellemek için vuvuzela gibi ses çıkarmaya, trol ağzıyla konuşmaya başladılar. Bunu yadırgadığımızı açıkça söylemek isterim. Ama asıl ilginç olan, Genel Başkanımız alenen tehdit edildiğinde resen soruşturma açmayan savcıların, Tank Palet Fabrikasının satılmasını eleştiren milletvekilimize bir kulp takıp resen soruşturma başlatmasıdır" dedi.