Özel Sektöre Ara Zam Formülü Yüzde 15-30 Arası

Milyonlarca çalışan Temmuz ayında ara zam yapılacak mı sorusunun cevabını ararken özel sektörden ara zam formülü geldi.

Özel Sektöre Ara Zam Formülü Yüzde 15-30 Arası

Hayat pahalılığına karşı çalışanlarını korumak isteyen patronlar 'ara zam' formülünü devreye almaya hazırlanıyor. Birçok sektörde iş dünyası, çalışanlarının maaşlarına yüzde 15 ila 30 arasında zam yapacak.

Sabah’ın haberine göre bazı şirketler zamların bir bölümünü mayıs ayında yaparken bazıları da temmuzdan itibaren çalışanlarına zamlı maaş yatırmayı planlıyor.

Şirketler bütçelerine göre zam yapmaya hazırlanıyor. Henüz zam yapamayan şirketler ise, "Çalışanlarımıza zam yapmak istiyoruz ancak bütçemiz uygun değil. Devletten bir teşvik talep ediyoruz. Çalışanına zam yapmak kaydıyla vergi indirimi yapılsın. Burada da sıkı bir denetim olsun. Böyle bir adım şirketleri zam konusunda teşvik eder" diyor.

Zam Oranlarını Belirlemek İçin Çalışıyoruz

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, şirketlerin hayat pahalılığına karşı harekete geçtiğini ve şuan için zam oranlarını belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Durumu uygun olan şirlketlerin yüzde 15-25 arasında zam yapmayı hedeflediğini belirten Gültepe, bazı şirketlerde bu oranın daha yüksek olduğunu söyledi

İlki Nisan Ayında İkincisi Temmuz’da

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, şirketlerin kendi bütçesine göre çalışma yaptığını belirterek bazı şirketlerin zam yapamadığını belirtti. Ancak bazı şirketlerin Nisan ayında zam yaptığını, bunun üzerine Temmuz ayında yüzde 20-25 oranında zam yapmayı hedeflediklerini belirtti

Teşvik Paketi Bekleniyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, ‘’Bütçesi uygun olan şirketler ara zam yapıyor. Oran yüzde 15-20 arasında değişiyor. Böyle bir zam için bütçesi uygun olmayan şirketlerimiz de var. Bu şirketler için bir teşvik paketi olabilir. Çalışanlarına zam yapan firmalara belli oranda vergi indirimi gelebilir. 'Zam yapmayan bundan faydalanamayacak' denildiğinde ve sıkı denetim yapıldığında ciddi bir teşvik olur’’ dedi.

Kale Grupta ara zam yapan şirketler arasında yerini aldı. Ara zammın bir kısmını Mayıs ayında yansıtan şirket, kalan kısmı da Temmuz ayında yapmayı hedefliyor. TAYAŞ Gıda çalışanlarına gönderdiği mailde, "Çalışanlarımızın üzerinde ekonomik yükü hafifletmek amacıyla mayıs maaşından geçerli olmak üzere 5.004 TL olan brüt asgari ücreti 6.114 TL'ye çıkardık. Sosyal haklarda da belirli oranda iyileştirme yapıldı" dedi.

Çalışanlarımızı Mağdur Etmemeyi Hedefliyoruz

AYSAD Başkanı Sait Salıcı, kendi sektörlerinde asgari ücretle çalışan sayısının çok düşük olduğunu belirterek minimum asgari ücretin yüzde 30’u üzerinde maaş politikaları olduğunu belirtti. Çalışanları mağdur etmemek içinde Temmuz ayı itibariyle maaşlarda yüzde 20-30 arasında bir zam hedeflediklerini belirtti .

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /