Özel Bankalara Konut Kredisi Kampanyası Çağrısı-İşte Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut kredisinde özel bankalara çağrı geldi. Kredi kampanyasının başlamasının ardından evlere taleplerin 4-5 kat arttığı belirtilirken , kamu bankalarının kampanyalarına özel bankaların da dahil olması istendi.

Özel Bankalara Konut Kredisi Kampanyası Çağrısı-İşte Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut kredisinde bankalara çağrı.

Tarihin en büyük kredi kampanyasının başlatılmasının ardından vatandaşlar bankalara akın etti. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredilerini çekip hayalindeki evi alırken Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu  konutta talebin 4-5 kat arttığını söyledi. 

SADECE KAMU BANKALARI

Başlatılan konut kredisi kampanyasında Ziraat, Halk ve Vakıfbank ile Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları katıldı.

Kalyoncu, konut talebinin 4-5 kat arttığını söyleyerek, "Nisan ve mayıs aylarında satışların hız kestiğini talebin bir miktar ertelendiğini gördük. Son haftalarda kamu bankalarımız ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan, markalı konut geliştiricilerimizin de büyük bir özveriyle destek verdiği kampanyalarla birlikte de bu talebin yeniden öne çekildiğini gözlemliyoruz. Pandemi dönemiyle kıyasladığımızda talebin bugünlerde 4'e, 5'e katlandığını; çağrı merkezleri ve satış ofislerinde canlılığın gün geçtikçe arttığını söyleyebiliriz. Sektördeki bu desteklerin ve hareketliliğin bir süre daha devam etmesi durumunda, konut satışlarının yıl sonunda geçtiğimiz yılın üzerine rahatlıkla çıkabileceğini, tarihi rekor olan 2017'deki 1 milyon 409 bin seviyesinin de aşılabileceğini düşünüyoruz" dedi.

ÖZEL BANKALARA ÇAĞRI

Özel bankalara da "Kamu bankalarının kredi faizini düşürmesi uyuyan piyasayı uyandırdı" diyen İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım  ise şu ifadeleri kullandı:

"Adeta ölü toprağı seriliyken haziran ayı itibariyle hareketlilik başladı. Bu canlanmanın sürekli olması için sürece özel bankalar da destek vermeli." Tüketici için önemli fırsatların devrede olduğunu ifade eden Durbakayım, "Bugün 27 bin TL peşinatla Emlak Konut GYO kampanyasından 600 bin liralık ev alıyorsun, 2 yıl ödeme yapmıyorsunuz. Üstelik o evin değeri her geçen gün artıyor. Bu fırsatı görenler harekete geçtiği için 20 gündür satışlarda önemli artış var"

ÖZEL BANKALARIN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

AKBANK 
Konut kredisinde faiz oranı: 0.92

ING BANK
Konut  kredisinde faiz oranı: 0.89

GARANTİ BBVA
Konut kredisinde faiz oranı: 0.91

YAPI KREDİ 
Konut kredisinde faiz oranı: 0.89

TEB 
Konut kredisinde faiz oranı: 0.89

QNB FİNANSBANK
Konut kredisinde faiz oranı: 1.18

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA