Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Açıkladı Araç Fiyatlarına ÖTV İndirimi Gelecek Mi

Sıfır otomobillerde piyasalar gittikçe yükselirken fiyatlarda da artışlar devam ediyor. Gözler ÖTV konusunda değişiklik yapılıp yapılmayacağına çevrilirken sektörden konuya ilişkin açıklamalar geldi.

Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Açıkladı Araç Fiyatlarına ÖTV İndirimi Gelecek Mi

Gerek çip krizi gerekse de piyasalardaki hareketlilik, araç fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. Araç alacaklar gözlerini ÖTV’ye çevirirken, konuyla ilgili gelecek açıklamalar bekleniyor.

ÖTV indirimine ilişkin bir açıklamada Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu’dan geldi. Son dönemlerde piyasaları meşgul eden ÖTV konusu hakkında açıklama getirdi.

‘’ÖTV Konusunda Değişiklik Olmasını Beklemiyorum’’

ÖTV sisteminin otomobil fiyatlarındaki artışta çarpan etkisi yaptığını belirten Eroldu, ‘’Üreticinin 10 TL maliyet artışı yaptığı bir araç, yüksek ÖTV’den dolayı 20 TL olarak piyasaya çıkıyor. Bu tabi ki, Türk müşterinin alım gücüne önemli oranda olumsuz bir etki yapıyor. Ben şahsen ÖTV matrahlarının güncellenmesine ihtiyaç olduğu görüşündeyim. Fakat böyle bir değişiklik olacağını beklemiyorum. Diğer yandan, bu yöndeki söylentiler, iç piyasaya zarar veriyor. Çünkü bunları dikkate alarak bazı müşterilerde erteleme kararları olabiliyor. Bu mutlaka yönetmemiz gereken bir konu’’ açıklamasında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /