Otomobil Alıp Satacaklar Düzenleme Yolda Dikkat Ceza Geliyor

Araç alım satımında Ticaret Bakanlığı yeni çalışma başlatıyor. Sıfır araçların altı ay içerisinde satılmasına ceza geleceği belirtildi.

Otomobil Alıp Satacaklar Düzenleme Yolda Dikkat Ceza Geliyor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, daha önceki açıklamalarında “Belli kilometre dolmadan veya belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz” demişti. Konu ile ilgili flaş bir açıklama geldi.

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci, Bakan Muş'un, yaptığı bu açıklamalar sonrasında Cumartesi günü Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği (OYDER) Başkanı Altuğ Erciş’i davet ederek, sektöre ilişkin genel bir görüşme yaptığını aktardı.

Yaptığı görüşmeyi sosyal medyada paylaşan Peynirci, konuyla alakalı çok fazla ayrıntı vermedi ama bakanla yaklaşık 1.5 saat çok pozitif bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Bakanın dile getirdiği tüm iddialara cevap verdiklerini ve çoğunda kendilerini haklı bulduğunu kaydeden Erciş çok verimli bir görüşme olduğunu söylemekle yetindi.

6 Ay Geçmeden Satılmayacak

Özpeynirci'nin haberine göre Erciş, yakın zamanda devreye girecek yeni bir düzenleme olabileceği sinyalini verdi.

Edinilen bilgilere göre Ticaret Bakanlığı kısa bir süre içinde, otomobil piyasasında yaşanan fırsatçılıklara karşı kısıtlamaya gidecek. Bu düzenlemeye göre satın alınan araç 6 ay geçmeden veya 5 bin km dolmadan önce kimseye satılamayacak. Amaç piyasayı yükselten fırsatçıların ve yatırım amaçlı alanların önüne geçmek. Bakanlık bu kurala uymayanlara ise ciddi ceza kesmeye hazırlanıyor. Bu düzenlemenin kalıcı değil piyasalar normale dönene kadar geçici olacağı da söyleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /