Otobüs, Dolmuş ve Taksi Ücret Tarifelerine Zam Açıklaması: "Yüzde 50 Zam Bekliyoruz"

Otobüs, minibüs, dolmuş ve taksi ücretlerine zam yapılması için Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu  Başkanı Fevzi Apaydın'dan bir açıklama geldi. Apaydın, korona nedeniyle sektörün zor günler geçirdiğini söyledi.

Otobüs, Dolmuş ve Taksi Ücret Tarifelerine Zam Açıklaması: "Yüzde 50 Zam Bekliyoruz"

Taksi ve otobüs-minibüs fiyatlarına zam açıklaması.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu  Başkanı Fevzi Apaydın bir açıklama yaptı. Apaydın yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yolcu taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürüldüğünü , bu nedenle ücretlere zam yapılmasını beklediklerini söyledi.

Bir yazılı açıklama yapan Fevzi Apaydın , korona tedbirleri nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği , bundan en çok etkilenen sektörün de ulaşım sektörü olduğunu söyledi. Taksi, dolmuş ve halk otobüsü esnaflarının sıkıntılar yaşadığını ifade eden Apaydın , şehirlerarası otobüs fiyatlarında geçici düzenlemeye gidildiğini anımsatarak şunları söyledi:

"Yolcu taşımacılığının yoğun olduğu büyükşehirlerde taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafı zor günlerden geçiyor. Acilen yeni bir düzenlemeyle fiyatların güncellenmesi gerekir. En azından temmuz sonuna kadar bakanlığımız bize de bir el atmalı. Minibüsçü esnafımız batmak üzeredir. Bakanlığımız talimat verirse kendilerine yardımcı da olabiliriz. Yolcu seviyemiz yüzde 50 aşağı çekildi. Taksilerde yüzde 30, minibüsler ile halk otobüslerinde yüzde 50 zam bekliyoruz. Bununla birlikte bilet fiyatlarının yanı sıra ticari akaryakıt verilerek esnafımızın bu zor günlerinde destek olunmalı."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA